Last news in Fakti

18 Ноември, 2016 18:50 1 463 0

Кои са искали убежище в Германия?

  • турция-
  • военни-
  • германия

Бивш шеф на турските служби разкри подробности около случая

Бивш шеф на турските разузнавателни служби разкри кои са турските военни, които са искали убежище в Германия, съобщи Sputnik.

Според Исмаил Пекин убежище са поискали военен аташе, служител в турското посолство, служител в отдела за връзки с базата на НАТО и персонал от офиса за логистика в Кобленц.

Според Пекин Германия е удовлетворила молбите за убежище. Той смята, че това може да обтегне напрежението между Берлин и Анкара.

През вчерашния ден излезе новината, че турски военни от базата на НАТО „Рамщайн“ са поискали убежище в Германия след опита за преврат в Турция. Броят на турски военни в базата е между 30 и 40.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: