Last news in Fakti

19 Ноември, 2016 15:12 7 859 18

Русия иска обяснения за самолетния инцидент над Швейцария (видео)

  • русия-
  • швейцария-
  • самолет

Сред пътниците в "Ил-96-300" е имало дипломати от екипа на президента Владимир Путин

Руското посолство в Швейцария е изпратило нота до външното министерство в Берн. В него се изразява недоумение по повод приближаването на швейцарски изтребител до самолет на Специалния летателен отряд "Русия" и е поискало разяснение по случая, предаде ТАСС.

"Във връзка с приближаването на изтребителя до руския самолет беше изпратена нота до Федералния департамент на външните работи, в която беше изразено недоумение и искане за разяснение, тъй като разрешението за прелитането е било получено предварително", заяви посолството.

Самолет на Специалния летателен отряд "Русия", отправил се на 18 ноември за перуанската столица за среща на върха на АТИС, е бил пресрещнат от изтребител на военновъздушните сили на Швейцария във въздушното пространство на тази страна и съпроводен до границата с Франция.

Сред пътниците в руския "Ил-96-300" е имало членове на делегация на руския президент Владимир Путин, а също придружаващи лица и журналисти.

Пътниците в руския самолет са забелязали швейцарския изтребител, който е летял успоредно с него с неголяма скорост. Приближаването на военния самолет е предизвикало вълнение в пътническия салон. Екипажът е побързал да успокои пътниците, като ги е уверил, че подобно съпровождане е редовна практика на някои места.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Васичка Атанасова

    5 4 Отговор
    ПУТИН НЯМА ДА ОСТАВИ ТАКА НЕЩАТА
  • 2 Йозеф Г

    3 5 Отговор
    Мдаааа ще им счупи крстът на часовникарите хахаха.
  • 3 асът на асовете

    8 3 Отговор
    Тъпо изпълнение от страна на швейцарците, това е държава която е абсолютно неутрална във всякакви конфликти и наистина е учудващо че са направили тази напълно излишна и глупава провокация
  • 4 onq s konq

    4 13 Отговор
    НЕ МОЖЕ РУСКИ НАФУКАНИ ПЕРСОНИ ДА СЕ ОПИТВАТ ДА РЕГУЛИРАТ ВЪЗДУХОПЛАВАНЕТО В ЧУЖДА ДЪРЖАВА ,ПРИ ТОВА В ЗАПАДНА ЕВРОПА!В Чечения-може...и в Баларус:)И не свършиха ли тия консерви из мазите на мужиците,че да подкарат Путин с ГЛАДНИ РЕВОЛЮЦИИ най-накрая?

    Коментиран от #5, #6

  • 5 Едикой си

    4 2 Отговор

    До коментар #4 от "onq s konq":

    Консервите се трупат а не свършват...и за това няма да има скоро революции както навремето западняците направиха използвайки Ленин и компания!!
  • 6

    5 3 Отговор

    До коментар #4 от "onq s konq":

    Мечтай си, руският народ предпочита достойнството пред малко повече плюскане, живял е в много по-сурови времена и не се е пречупил. Не се хаби да пишеш, никой не ми дава рубли.

    Коментиран от #9, #10

  • 7 Ехеееее

    6 3 Отговор
    Бог(Путин) , забавя но не забравя. Швейцария е неутрална, защо се заяжда??? Търсяст си белята, защото незнаят най важното правило. "Никога не се е.авай с Майката природа и Русия". Но май го научат!!!!!!!!!!
  • 8 До Ехеее

    10 2 Отговор
    Да, наистина никой неможе да подценява Природата, нито Русия. Рано или късно получава заслуженото наказание.
  • 9 Виктор Беленко

    2 3 Отговор

    До коментар #6 от " ":

    Е как рубли? Не дават ли долари?
  • 10 Крилья Советов

    10 1 Отговор

    До коментар #6 от " ":

    Много си прав да го кажеш, защото прави впечатление, че руският народ е около 150 млн., а цялата руска емиграция отпреди дори 100 години до днес е не повече от 10 млн. всичките. И не е като да нямат възможност да избягат на Запад, ама не бягат. Онзи ден пак сравнявах данните за чужденците в Чехия, където съм, разбира се и гледам какво - 8 хил. виетнамци, 70 хил. украинци, 5 хил българи и 3 хил. руснаци. Останалите нации са пренебрежително малко. Що бе, що само 3 млн. са руснаците в САЩ? Що са само 5 млн. в Аржентина? Други 2 млн. разпръснати по целия свят, а мнозинството от 150 млн. души си стои в Русия. Не е като с България - да ти избяга половината население да бачка на Запад и същото това население да се прави на русофобско и да се смее на "ушанките", които били много зле. Я да запитам - колко български граждани имат имоти в Русия, че някакви 300-500 хил имота в България са руска собственост? Англичаните не се задържат, щото е много хубаво, американците не идват, германците не ни зачитат и вместо да сме благодарни, че някой ни купува боклуците, ние му се смеем на "ушанка"копейка". Нямам предвид теб, разбира се

    Коментиран от #18

  • 11 Евлампи

    2 10 Отговор
    Пълно със смешници мурзилки.Ако Швейцария им блокира сметките,ще гризнат дръвчето.
  • 12 Иван Господинов

    0 0 Отговор
    Е това е класа. Пращаш самолети лично да ескортират парата до банката.
  • 13 Грую

    6 2 Отговор
    Руснаците сега като си прехвърлят 5-600 милиарда долара/евра от швейц. в австрийски банки, и може съответно да има леки официални извинения по медиите!
  • 14 Защо

    12 3 Отговор
    Има хора които коментират Русия, без да имат представа колко богатства има в тази страна-таблицата на Менделеев(не на чичо им сам),,нито знаят че заема 1/6от сушата на Панетата, още по малко знаят клко Велик и твърд народ живее там. Затова драги смехурковци които плюете с по една бесмислена но заучена фраза, не показвайте неграмотноста си. И запомнете че РУСИЯ е
    Велика страна!!!!!
  • 15 Снайпериста

    1 0 Отговор
    ПАМЕТНИК ЗА ВЕЛИКИЯ ФЮРЕР !!!
  • 16 Диди

    1 3 Отговор
    Правителство,което се грижи за народа си,да имат работа,за да не гладуват,да имат правото да изказват мнението си,да и,,имат права,,като нормални хора.Правителство,което мисли за развитие на държавата,за да живеят хората ,,добър живот,,. Такава държава може да се нарече ВЕЛИКА ДЪРЖАВА. Русия е ,,военно мощна,,.Това не я прави ,,Велика,,.
  • 17 шофьорът

    1 2 Отговор
    Това е против международните правила за за прихващане и ескортиране на пътнически самолет.При този видео запис би настанала паника в пътническия салон а такава паника трудно се успокоява.При нужда се лети отпред и отгоре при визуален контакт само с екипажа на самолета без да се създава туболенция на пътническя самолет.Има и международна честота за радио връзка при такива случаи.Това е просто някякаква не нужна демонстрация от ВВС-а на Швейцария.Аз съм от резерва от времето когато имахме ВВС и ПВО сега господ да ние на помощ!
  • 18 Бай

    1 0 Отговор

    До коментар #10 от "Крилья Советов":

    Гледам, че си много компетентен. Я кажи тогава, защо в България е пълно с руснаци и са изкупили почти цялата земя ???
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания