Last news in Fakti

20 Ноември, 2016 14:45, обновена 20 Ноември, 2016 18:56 2 057 14

Ангела Меркел се кандидатира за четвърти мандат

  • ангела меркел
Ангела Меркел се кандидатира за четвърти мандат - 1
Снимка: БТА/АР

Германският канцлер Ангела Меркел обяви официално кандидатурата си за четвърти мандат на парламентарните избори през 2017 година, съобщиха източници от нейната партия, цитирани от ДПА. 

62-годишната Меркел е казала на ръководителите на нейния Християндемократически съюз (ХДС), които днес заседаваха в Берлин, че има амбицията да бъде преизбрана начело на съюза на конгреса през декември. След което да се кандидатира отново за канцлерския пост на парламентарните избори, посочват източниците.

Очаква се довечера Ангела Меркел да обяви официално кандидатурата си на специална пресконференция. Вчера вицеканцлерът Зигмар Габриел от Социалдемократическата партия заяви, че Меркел ще се кандидатира. Парламентарните изборите са през септември догодина.

Социологическо проучване за в. "Билд" показа, че 62-годишната Меркел има всички шансове да оглави за четвърти път германското правителство след този вот. Повече от половината й сънародници желаят преизбирането й за още един мандат като федерален канцлер.

При успех в следващите общи избори Меркел ще бъде на власт до 2021 г. По този начин лидерът на ХДС ще се изравни с Хелмут Кол и Ото фон Бисмарк като най-дългогодишен ръководител на правителството. Меркел е канцлер на Германия от 2005 г.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гост

    9 0 Отговор
    ЕВРЕЙСКАТА НАГЛОСТ Е БЕЗГРАНИЧНА .
  • 2 гост

    6 0 Отговор
    Лелееееее
  • 3 Реално

    10 0 Отговор
    Още по добре-сега като загуби ще рухне тотално гнусният либерален политически модел в Европа.
  • 4 Очо

    11 0 Отговор
    Тая има мерак да довьрши напьлно европейската цивилизация-явно това и е заповядал Обама пред два дни...
  • 5 политолог

    7 1 Отговор
    Меркел вече е изчерпан за правилни идеи политик и ще направи много бели но съм уверен че Германския нард ще я смени с нещо по свежо
  • 6 политолог

    5 0 Отговор
    Според американската демокрация това вече си е диктатура и трябва да се обяват военни мерки за свалянето и от власт.Изборите се манипулират от ХДС
  • 7 909 БЪЛГАРИЯ

    6 0 Отговор
    Ууууууууу Меркел стара развратница !Разрушителница на европа!
  • 8 Истината

    5 0 Отговор
    Личат си потомствените гени на Хитлер. Тя няма да се успокои докато не довърши Европа. Но след като Еврогейството е съгласно,нека да си носи съдбата. Жалкото е,че малоумните български политици ни вкараха в тази касапница!
  • 9 До баба Шайзе

    8 0 Отговор
    От сърце и желая НЕУСПЕХ !!!
    Гробокопачката на Европа!
  • 10 jambazina

    4 0 Отговор
    Банана, килъри и сие си търсят нов дом след като Тръмп ги изгони от Щатите, явно са хвърлили око на Дойчланд.
  • 11 кольо

    4 0 Отговор
    Смардела тъпа бабишкера. Германците излезнаха по тъпи от нас
  • 12 ХАСАН

    5 0 Отговор
    Меркел е отмьщението на евреите
  • 13 Townboy

    5 0 Отговор
    К...лето на Хитлер тормози цяла Европа а не само Германия. Ако я изберат значи или немците са тъпи или са манипулирали вота там.
  • 14 гост

    4 0 Отговор
    Хитлер се върти като вретено , като гледа как еврейската мафия наводнява Германия и Европа с най долната измет на третия свят . Цели се унищожаване на развитите стари нации . Което ще удължи царуването на конспираторите .
Новини по държави: