1 840 3

Британски кораб изстреля ракети по испански

Испанският плавателен съд не е бил боен, а изследователски

Снимка: Туитър
Снимка: Туитър
Денис Джамбазов

Кораб на кралските военноморски сили изстреля сигнална ракета към испански изследователски кораб, навлязъл в британските териториални води на Гибралтар, съобщи „Гардиън“.

HMS Sabre е изстрелял ракетата, след като екипажът не е получил отговор от испанските учени, изследващи геоложките рискове.

След отправеното предупреждение испанският кораб е отплавал от мястото. От британското министерство на отбраната потвърдиха за инцидента, обвинявайки испанския кораб. Те ще внесат протестна нова в испанското посолство.

Според „Сън“ испанският плавателен съд не е напуснал мястото веднага, а вместо това е пуснал сонарни системи към морското дъно. След това са били изстреляни три ракети, което е накарало испанците да кажат „довиждане“.

Гибралтарският министър на околната среда Джон Кортес остро разкритикува действията на британския флот: „Боли ме да видя как учени са подмамени да играят тези опасни игри“.Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Сабрина
  Отговор
  1 11:55  21.11.16
  Ха сега се и двете държави в НАТО пък се стрелят! Това са евроатлантически ценности ха ха!
 • гост
  Отговор
  2 14:12  21.11.16
  Явно учените са напипали случайно подводните сонари за проследяване на подводници влизащи и напускащи Средиземно море през Гибралтар.
 • Vicente
  Отговор
  3 20:25  21.11.16
  Това журналистиката страшна работа. От заглавието очаквах да се са стреляли с ракети и торпеда, а те със сигнални ракети... Много страшно

Напиши коментар:


Публикувай