1 014 1

Британският кралски флот: Не толкова кралски

Може ли Великобритания да отговори на потенциалните заплахи?

Снимка: БТА/ AP
Снимка: БТА/ AP
Денис Джамбазов

Британският кралски военноморски флот не е толкова кралски, предупредиха от парламентарната комисия по отбрана, пише Би Би Си. Комисията е разтревожена от броя на фрегатите и разрушителите на въоръжение в британския флот.

Към момента той разполага с 19, но от комисията обявиха, че броят им може да намалее, освен ако не бъдат предприети конкретни стъпки за замяна на по-старите плавателни съдове.

В доклад се казва, че Великобритания може да не успее да отговори за потенциалните заплахи заради състоянието на флота си. Министерството на отбраната отговори, че инвестира милиарди във военноморските сили.

Комисията посочва, че са допуснати сериозни грешки в дизайна на разрушители от тип 45, след като стана ясно, че имат проблем с двигателите при плаване в топли води.

Амбициите на министерството са фрегатите тип 23 да бъдат заменени с тип 26, но от комисията се съмняват, че планираната модернизация ще бъде извършена в срок. Джулиан Люис заяви, че от десетилетия броят на корабите в кралския флот намалява и в момента е „под критичния“.

От военното ведомство заявиха, че инвестират в два нови самолетоносача, нови бойни кораби и подводници, които ще увеличат възможностите на флота.

Великобритания


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
  • кроко
    Отговор
    1 19:40  21.11.16
    Да се радват че се измъкнаха от ЕС, че иначе нямаше да има кой да служи на тия кораби, като се изп.....стят тотално и се напълнят още повечес джангали от цял свят.

Напиши коментар:


Публикувай