Last news in Fakti

21 Ноември, 2016 12:33 1 026 0

Турски метежници получават по три доживотни присъди

  • преврат-
  • турция-
  • доживотни присъди-
  • прокуратура-
  • сабиха гьокчен-
  • летище-
  • военни

Прокуратурата е повдигнала обвинения на военните

Турски метежници получават по три доживотни присъди - 1
Снимка: БТА/ AP

62-ма турски военнослужещи могат да получат по три доживотни присъди – всеки – заради опит да установят контрол над летище „Сабиха Гьокчен“ в нощта на неуспешния опит за военен преврат, съобщи „Хюриет“.

Един капитан и 61 сержанти и офицери са обвинени, че в нощта на пуча са направили опит да щурмуват истанбулското летище, но са били спрени от правителствените сили.

На заподозрените са повдигнати обвинения за нарушаване конституционния ред и членуване във въоръжена организация. Прокуратурата иска по три доживотни присъди на всеки един от тях.

В нощта на метежа танкове и военни пристигнаха на летище „Сабиха Гьокчен“, но не успяха да го превземат.

Общо 248 души – по-голямата част от които цивилни – загинаха в нощта на преврата, потушен в ранните часове на 16 юли. След него в страната бе обявено извънредно положение.

Анкара обвини живеещия в Пенсилвания Фетхуллах Гюлен за организирането на пуча, докато проповедникът заяви, че Реджеп Ердоган страда от „психическо разстройство“.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: