7 383 11

Тръмп: САЩ напускат Транстихоокеанското партньорство

Тръмп заяви, че САЩ затягат мерките срещу кибератаки

Снимка: БТА/ AP
Снимка: БТА/ AP
Денис Джамбазов

Доналд Тръмп заяви, че в първия ден като президент на САЩ ще изтегли страната от Транстихоокеанското партньорство, съобщи The Australian.

Новоизбраният държавен глава направи обръщение, в което заяви каква ще е първата му задача, когато встъпи в длъжност през месец януари.

Транстихоокеанското партньорство (ТПП) е търговско споразумение, подписано от 12 страни, които заедно съставляват 40% от световната икономика. Споразумението бе подписано през 2015 година, като в него са страни като Австралия, Япония, Канада и Мексико.

Доналд Тръмп заяви, че ТПП е „катастрофално“ за неговата страна и изрази надежда, че ще върне работните места „обратно“ на американските граждани.

Относно националната сигурност, новоизбраният президент заяви, че ще предприеме действия да защити ключовите инфраструктури на страната от кибератаки.

Тръмп заяви също така, че ще отмени рестрикциите за американската ядрена продукция, когато встъпи в длъжност като президент.

САЩ


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Румен
  Отговор
  1 07:39  22.11.16
  Тръмп вярно ще излезе мъжкар-евалата за ТПП...
 • Българолюбец
  Отговор
  2 09:27  22.11.16
  Когато подобри отношенията с Русия и накаже неразумната и рискувана. Политика на самозабравилите се Германия и Турция ще докаже че наистина е разумен политик.Всичко останало е само козметика.

  Коментиран от #4

 • Соломон Вагенщайн
  Отговор
  3 09:32  22.11.16
  Добре го дава,но да внимава за да не го подкара федералната еврейска банка и снайперистите им. Америка е зависима от чифутите,също както и Русия ,от техните. Събраните им очички виждат на далече!
 • Евлампи
  Отговор
  4 10:03  22.11.16

  До коментар #2 от "Българолюбец":

  Какъв българолюбец си когато първо за русия говориш?

  Коментиран от #5


 • тошибиян
  Отговор
  5 10:54  22.11.16

  До коментар #4 от "Евлампи":

  от турците кой те спаси?германците или англи4аните или франсетата?а от фашистите?кой те спаси?ина4е сега немаше да си роден щото предците ти щеха да са или обесени или застреляни или експерименти на менгеле

  Коментиран от #7, #8

 • Бай хой
  Отговор
  6 10:56  22.11.16
  Елампе бе, какъв Българин е онзи който първо не споменава първо братска Русия -естествено анадолски ибрикчия.
 • зЗЗЗ
  Отговор
  7 11:31  22.11.16

  До коментар #5 от "тошибиян":

  СМЪРТ НА рУСИА,ОТИВАЙ И ТИ ТАМ КАТО ТОЛКОВА ГИ ОБИЧАШ
 • КПСС
  Отговор
  8 12:36  22.11.16

  До коментар #5 от "тошибиян":

  Ей заблуден трол ,Русия от никого не ние спасила.Чети нормална история ,не тази написана от комунистите.Руско-турската война завършва с окупация на България.Ако беше чел история щеше да знаеш,че войната се води за влияние върху проливите. За ВСВ сигурно пак си чел трудовете на Сталин.СССР обявява война на България и последва отново окупация до 1989 година

  Коментиран от #9

 • кроко
  Отговор
  9 13:03  22.11.16

  До коментар #8 от "КПСС":

  А другите велики сили, като Англия, дори не са искали да ни окупират, а са предпочитали да сме под турско робство, само и само на Балканите да не се появи гоояма държава, приятелски настроена към Руската империя. Така,че историята е доказала, че по-добре под руска окупация, отнолкото под турско робство със западни приятели. Нещо такова е и в момента с тиквата, подкрепян от западняците, пита меркел кога да отиде до тоалетна и целува задника на ердоган. Хващяйте се за ръчичка всики фенове на тиквата и западните ценности и марш към анадола при любимия ви ердоган. И имай поне малко срам от тези, които са се борили за свободата на България, затвори си лъжлива тролска уста и спри да плюеш върху историята, която те са градили!
 • Васичка Атанасова
  Отговор
  10 14:54  22.11.16
  ТОЙ Е ПИЧ
 • Д'Мин
  Отговор
  11 15:35  22.11.16
  Този го чака импийчмънт

Напиши коментар:


Публикувай