Last news in Fakti

22 Ноември, 2016 13:44 1 241 4

Ердоган: Гюлен финансира кампанията на Клинтън

  • реджеп ердоган-
  • турция-
  • хилъри клинтън-
  • фетхуллах гюлен-
  • сащ-
  • финансиране

Доналд Тръмп водеше предизборната си кампания със свои средства, заяви турският президент

Ердоган: Гюлен финансира кампанията на Клинтън - 1
Снимка: БТА/ AP

Турският президент Реджеп Ердоган заяви, че организацията на проповедника Фетхуллах Гюлен е участвала във финансирането на предизборната кампания на Хилъри Клинтън.

„Доналд Тръмп водеше предизборната си кампания със свои средства, той по-рано не се е занимавал с политика. Но неговият съперник беше опитен политик, уверен в своята победа“, заяви турският държавен глава.

„От какви източници се финансираше нейната предизборна кампания? „Фето“, с която водим борба в Турция, беше една от структурите, която им (на Демократическата партия) оказа сериозна поддръжка“, заяви президентът.

Ердоган даде интервю за израелския телевизионен канал 2. Турският държавен глава заяви, че не вярва в агресивната политиката на Тръмп срещу мюсюлманите, въпреки неговите антимюсюлмански изказвания в хода на предизборната кампания.

В интервюто за израелската телевизия Реджеп Ердоган говори и за отношенията между Анкара и Ерусалим. „Не съм съгласен с това, което е направил Хитлер. Не приемам и това, което прави Израел в Газа“, заяви президентът.

Относно „Хамас“, Ердоган заяви, че не може да определи организацията да е терористична.

Той добави, че израелците са убили хиляди хора в Газа и Палестина и повтори думите си – които беше казал на покойния Шимон Перес през 2009 година – че „вие знаете много добре как да убивате“.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Въх

    2 1 Отговор
    Гюлен довечера, ще накара и слънцето да залезе!!! Утре чакаме изявление на Ердоганя по въпроса !!!
  • 2 ХАСАН

    1 0 Отговор
    Говориме за човек (Гюлен)който управлява активи за 150милярда!!!!религиозна секта!!не разбирам защо му е на Сащ лидер на ислямска секта!!??
  • 3 Диди

    0 0 Отговор
    Гюлен може да е финансирал Клинтън,но не само той финансира.По въпроса с Израел,това което Ердоган казва,мисля че е така.Израел подтискат Газа и не спират със строенето на къщи за израелци в териториата на Газа.Трябва и тях да ги наместят на ,,място,В последните години малко си развалиха отношенията между Америка и Израел,американците критизираха Нетаняу за тази му политика.
  • 4 Диди

    0 0 Отговор
    До преди години Ердоган и Гюлен бяха с приятелски отношения.Гюлен се е отдръпнал от Ердоган ,защото е разбрал ,че той иска повече власт за себе си,и заради това го е критикувал.Гюлен има много училища по света,в които се изучава,,исляма,,като религия.
Новини по държави: