572 0

Тръмп иска Фараж за британски посланик в САЩ

Анатоли Стайков

Новоизбраният президент на САЩ Доналд Тръмп си пожела британския евроскептик Найджъл Фараж са посланик на Обединеното кралство във Вашингтон.

"Много хора биха искали да видят Фараж като посланик на Великобритания в САЩ, написа Тръмп в Twitter. "Той ще свърши много добра работа".

Фараж беше един от ключовите задокеански съюзници на Тръмп в предизборната му кампания. Той стана и първият британски политик, който се срещна с републиканеца след избирането му за президент.

Позицията, изразена от Тръмп за Фараж, е необичайна, въпреки че едва ли нещо вече може да ни изненада в поведението на 45-ият президент на САЩ. По протокол посланиците се номинират от респективните им правителства, а не от администрацията на страната, в която ще е постът им.

Канцеларията на британския премиер Тереза Мей своевременнно реагира. От "Даунинг стрийт" 10 отговориха с лаконичния коментар, че към момента няма свободни места за британски посланици.

Many people would like to see @Nigel_Farage represent Great Britain as their Ambassador to the United States. He would do a great job!

— Donald J. Trump (@realDonaldTrump) 22 ноември 2016 г.

САЩ


Още по темата

 • Тръмп, не пипай Тереза Мей

  Тръмп, не пипай Тереза Мей

  Лидерът на Партията за независимост на Обединеното кралство (ЮКИП) Найджъл Фараж, най-видният съюзник на Доналд Тръмп във Великобритания, определи ...
  10.11.2016
  1 281
  0
 • Защитете Европа в епохата на Тръмп

  Защитете Европа в епохата на Тръмп

  Анализът е на Ги Верхофстад за Project Syndicate. Ги Верхофстад е бивш белгийски премиер и лидер на Алианса на либералите и демократите за Европа ...
  12.11.2016
  1 221
  2
 • Тръмп на прием при кралицата

  Тръмп на прием при кралицата

  Кралица Елизабет Втора ще покани избрания за президент на САЩ Доналд Тръмп на държавно посещение във Великобритания догодина. Целта на визитата е да ...
  20.11.2016
  774
  0
 • Британските националисти имат нов лидер

  Британските националисти имат нов лидер

  Пол Нътол беше избран за новия лидер на Британската партия за независимост, съобщи Kent News. Той наследява на поста Найджъл Фараж. Фараж трябваше ...
  28.11.2016
  611
  1

Напиши коментар:


Публикувай