Last news in Fakti

22 Ноември, 2016 19:06 923 1

Администрацията на Тръмп няма да разследва Хилари Клинтън 

  • хилари клинтън-
  • доналд тръмп

Решението означава, че Тръмп се отмята от едно от предизборните си обещания

Администрацията на Тръмп няма да разследва Хилари Клинтън  - 1
Снимка: БТА/АР

Администрацията на Доналд Тръмп няма да подновява разследването по случая с частния имейл на Хилари Клинтън. Това заяви Келиан Конуей - близък сътрудник на избрания за президент републиканец, цитирана от Си Ен Ен.

В един от предизборните диспути по телевизията републиканецът убедено заяви пред Клинтън, че ако бъде избран за президент, ще поиска от своя правосъден министър да назначи специален прокурор, който да разследва прословутата афера с частния сървър.

"Смятам, че когато новоизбраният президент още преди да е положил клетва ви казва, че не желае да продължава да разследва тези обвинения, това изпраща много силно послание и като форма, и като съдържание", каза Конуей по NBC.

Решението означава, че Тръмп се отмята от едно от предизборните си обещания и лозунги, които въодушевяваха привържениците му на предизборни митинги - "хвърлете я зад решетките".

Използването на частен сървър от Клинтън през четирите години, в които тя беше държавен секретар на САЩ, й коства тежки порицания от федералната полиция. Всичко се размина без съдебно преследване, но навреди фатално на кампанията на Хилари за Белия дом.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 непознат

    1 0 Отговор
    Не вярвам на нито една дума на Доналд Тръмп.Той се нуждае от психиатрично лечение.Президентът Б.Обама ще позволили на един луд да управлява САЩ??????????