737 3

Румънските полицаи настояват за по-ранно пенсиониране

В момента служителите на Общинска полиция, които изпълняват задачи, свързани с безопасността на движението и обществения ред, се пенсионират на 65 години

Снимка: БТА/АР
Снимка: БТА/АР
Анатоли Стайков

Повече от 1000 служители на румънската Общинска полиция, някои облечени като Дядо Коледа, протестираха в Букурещ с искане да се пенсионират на 60-годишна възраст, предадоха медиите в северната ни съседка.

Служителите на Общинска полиция се струпаха на Площада на победата, където се намира Министерският съвет, и дрънкаха с чинели и барабани. Някои си бяха сложили бели бради като на Дядо Коледа, за да подчертаят въпроса с възрастта.

В момента служителите на Общинска полиция, които изпълняват задачи, свързани с безопасността на движението и обществения ред, се пенсионират на 65 години.

Министърът на труда прие делегация на протестиращите и обеща да анализира техните искания.

Румъния


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • гражданин
  Отговор
  1 20:01  22.11.16
  Т е и нашите полицаи искахапо ранно пенсиониране и първа категория Въпреки приетите промени с ЗИДЗМВР ПРЕДЕЛНИТЕ 52 ГОД но с ИД КСО СЕ ПЕНСИОНИРАТ БЕЗ ДА ОСВОБОЖДАВАТ РАБОТНИ МЕСТА Получават заплата и пенсия.

  Коментиран от #2

 • ТРУД
  Отговор
  2 20:37  22.11.16

  До коментар #1 от "гражданин":

  ДА ВЕ ОТВОРКО ЗАЩО ДА НЕ ИСКАТ ПЪРВА КАТЕГОРИЯ И РАННО ПЕНСИОНИРАНЕ КАТО СТЕ МНОГО ОБОРОТНИ СТАНЕТЕ И ВИЕ ПОЛИЦАЙ АРЕ СКРИВАЙТЕ СЕ

  Коментиран от #3

 • кроко
  Отговор
  3 10:07  23.11.16

  До коментар #2 от "ТРУД":

  Айде-айде, чак първа категория труд.... не са се прекъсали ченгетата от работа! Първа категория може да е само за отделни позиции, като разни барети, на тия дето махат с палката или седят зад бюрото за какво?

Напиши коментар:


Публикувай