4 108 17

Дания спира да приема бежанци

Анатоли Стайков

Дания обяви снощи, че спира да приема близо петстотинте бежанци, предлагани й всяка година от Върховния комисариат на ООН за бежанците, предаде ДПА.

Министърът на имиграцията и интеграцията Ингер Стьойберг обяви решението на среща на парламентарна комисия за имиграцията, която беше предавана по интернет. "Това ще даде на местните власти възможност да си отдъхнат и да се погрижат по-добре за тези, които вече са пристигнали", подчерта тя.

Стьойберг следва рестриктивната имиграционна политика на дясноцентристкото датско правителство. През август тя обяви, че предвиденото приемане на 491 бежанци тази година се отлага.

Решението е подкрепено от двете формации с най-много депутати в парламента - Датската социалдемократическа партия и Датската народна партия, които не участват в правителството.

През 2015 г. в страната с население 5,7 милиона души беше отбелязано рязко нарастване на подадените молби за предоставяне на убежище (общо 21 000). През 2016 г. броят им спадна рязко поради затварянето на много граници в Европа и до момента са подадени 5700 молби.

Преминаването през датска територия на множество мигранти, опитващи се да достигнат до известната с по-щедрата си имиграционна политика Швеция, подтикна датското правителство да предприеме серия от мерки, които да ги отклонят от тази цел, припомня ДПА.

Дания


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Бай хой
  Отговор
  1 08:07  23.11.16
  Ксенофоби.
 • onq s konq
  Отговор
  2 08:40  23.11.16
  Трябва да ги премахнем от ЕС !!! Не са достойни и не следват хуманните ценности !!! Срамота !!!
 • ХАСАН
  Отговор
  3 09:12  23.11.16
  Нали имаше човешки права? Нали имаше европейски ценности???не се приемат жени и деца бягащи от войната!!!

  Коментиран от #14

 • димо
  Отговор
  4 09:15  23.11.16
  едно е да размахваш плакатчета с "добре дошли" и знаменца, съвсем друго е да се осъзнаеш реалността в това какво носят тези човекоподбни.

 • 6677
  Отговор
  5 09:46  23.11.16
  Той Путин е виновен,че се опълчи на световните господари/поне се правеха на такива/ Сега ще лъснат г.зоблизците/в БГ-то падна Бойко,а в Европа следва ефекта на доминото/

  Коментиран от #12

 • ХАСАН
  Отговор
  6 09:57  23.11.16
  Димо--това са хора бе човек!!!ти какво Хитлер ли зачена баба ти че се мислиш за ариец..Като българин по същия начин немеца те гледа на тебе!!

  Коментиран от #8

 • еврогей либераст
  Отговор
  7 10:18  23.11.16
  УжасТ, акво се случва с либерастията, каквяо се случва с еврогейските ценности! Инае сериозно, що ООН не предлага на неевропейски държави да се населват с пришълци, ами все в Европа ги бутат? И толкова ли са заблудени и хората и управляващите и не могат да си дадат сметка, че решението не е в наливането на пари за интегриране, а в усилия за за стабилизиране на държавите, от кдето идват пришълците? Само това може да има траен ефект, защото докато въпросните държави са слаби и не могат сами да се справят с проблемите си и да не позволяват на демократите да им се бъркат, винаги ще има пришълци.
 • Дух
  Отговор
  8 10:35  23.11.16

  До коментар #6 от "ХАСАН":

  Хасане, платен турски и ислямски. Това не са хора, това са орди мръсна сг@н, пратени като завоеватели от твоите господари да завлядяват Европа. Както и турците са били мръсно племе от платени войници дошли да се бият за различни страни, но са приели част от нашата цивилизация. Това не са бежанци (хора) това са престъпници които преминават границите незаконно и трябва да бъдат разтрелвани още там. След Чингиз хан, Хитлер и комунизма най-лошото което се случва на света, това е исляма. Това не е религия, а войнстваща политическа доктрина покрита с религиозни догми с цел постигане на световно господство. каква е тази религия която промива мозъците на деца да обезглавяват хора, да се самовзривяват убивайки десетки, и т.н. и т.н. Исляма трябва да се забрани в цивилизования свят.
 • Бай хой
  Отговор
  9 10:39  23.11.16
  Може ли някой да обобщи от къде бягат тия хора, от какво и как така решиха че в Европа им е мястото.
 • Диди
  Отговор
  10 10:57  23.11.16
  Повечето са икономически бежанци.Ако има жени с малки деца,които бягат от Сирия,трябва да се приемат.Ние виждаме,че тези които идват са млади мъже,от други държави.Ако всички те бягат от войната,то трябва те да останат в първата европейска държава където влизат,...нали търсят мир..А това не е така.Тези хора трябва да се връщат обратно,но не ние да им плащаме обратния път.Всички си имат модерни телефони и носят пари.Намирам за правилно границите да се пазят..Наближават коледните празници,навсякъде хората ходят по коледните пазари,...но аз мисля,че ще има атентати по тези места,където има много хора.
 • Диди
  Отговор
  11 11:03  23.11.16
  Бежанците искат да влязът в Западна Европа,защото знаят къде и какво ще получат.Сега в Германия един бежанец струва около 1000 евро на месец,като се почне от убежище,дрехи,медицинска застраховка,безплатно пътуване,с автобуси,учене на език и т.н.Някои арабски държави взеха бежанци,но други не.
 • Mercedes-Benz
  Отговор
  12 11:48  23.11.16

  До коментар #5 от "6677":

  Много се надявам това да се случи, и да дойдат по-достойни и мислещи за държавите си хора!
 • ХАСАН
  Отговор
  13 12:09  23.11.16
  До дух--човека като няма аргументи само обижда--безсилен си-импотентен си от мисли и разсъждения..Тях Меркел ги покани това е едно.Попитай се защо тия млади жребци се приемат в Евррпа???немеца не прави деца,и францущина,и белгиеца,и шведа..те всички си живеят живота..тия младежи ще помогнат за прираста--те са за разплод..за това и дааат за всички страни даже и България

 • Европеец
  Отговор
  14 12:28  23.11.16

  До коментар #3 от "ХАСАН":

  Не се приема ислямска измет дошла да мързелува и да прави бели.ЕВРОПА се е развила до това ниво благодарение на липсата на такива паразити.Така че ако искаме да продължава това развитие такива елементи да си стоят у дома.
 • Диди
  Отговор
  15 13:14  23.11.16
  Не почвайте пак да се обиждате.Всеки народ трябва да изяви мнението си колко бежанци бягащи от войната може да приюти.Това което сега става,не може да се акцептира.Първо трябва всяко правителство да помисли за народа си и да се определи на колко хора може да се даде подслон.А това което досега видяхме е ,,анархия,,.

  Коментиран от #16

 • dragula
  Отговор
  16 14:19  23.11.16

  До коментар #15 от "Диди":

  Война има само в Сирия и Ирак. И как може кюрдите в тези две държави, включително и жени, да се сражават срещу Ислямска държава, а млади и здрави мъже да бягат. Това са дезертьори. Точната дума е това. А дезертьорството винаги се е наказвало със смърт.
 • Бай хой
  Отговор
  17 15:08  23.11.16
  Ви да се какнякои се опитват да разсъждават. А истината е много проста и ясна. Евро атлантиците, сащ и нато разрушиха живота на тези хора с цел колонизира е и геноцид. И върха на на наглостта е прокла ира е на не нам си кви еврогейски ценности, а в действителност неолижерален нацизъм. Така нареченият прием на бежанци и интеграция в действителност се оказа отглеждане и обучение на пета колона от терористи. Справка Либия, Сирияи т. н. Но не очакваха тяхните камъни да падат и по главите им.

Напиши коментар:


Публикувай