1 348 6

Американски инструктори ще обучават командоси в Чечения

Според Рамзан Кадиров молба за работа в центъра вече са подали десетина американски инструктори от частни компании

Анатоли Стайков

В международният учебен център за обучение на командоси, който се строи в град Гудермес в Чечения, ще работят и американски инструктори, заяви лидерът на републиката Рамзан Кадиров.

"Ние не можем да отречем факта, че в САЩ има наистина подготвени момчета с богат опит в явни и тайни специални операции в Латинска Америка, Азия и Африка", заяви Кадиров интервю за Интерфакс.

Според ръководителя на Чечения молба за работа в центъра вече са подали десетина американски инструктори от частни компании.

Кадиров заяви, че в центъра се планира да се подготвят специални сили не само за Русия, но и за други страни.

"Изразихме интерес и имахме контакт с ръководители на подобни центрове в Аржентина, Дания, Белгия, Италия, Канада, Норвегия, Пакистан, Оман, Южна Африка, Танзания, Филипините и от Китай. Тази работа е специфична и вече се проведе обмен на делегации", каза още Кадиров.

Кадиров обяви създаването на образователен комплекс за командоси в Гудермес през февруари 2015 г. Центърът ще подготвя единици със специална цел за всички родове и видове войски, както и за разузнавателните служби на Русия и други страни.

Русия


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Българолюбец
  Отговор
  1 01:28  24.11.16
  Продължавайте да обучавате терористи и после ще ревете като хималайски мечки когато ви взривят и новият търговски център.
 • Диди
  Отговор
  2 03:32  24.11.16
  Тези американци сигурно са руснаци живеещи там.Те може да отидат при Кадиров,но въпроса е дали Америка ще ги допусне обратно,дори може и като ,,предатели,,да ги определят,имайки в предвид,кой е Кадиров и какви са му връзките с Русия.А знаем сега колко са обтегнати отношенията на Америка и Русия.
 • солженицин
  Отговор
  3 09:20  24.11.16
  Чечня не може да забрави генерал -майор Джухар Дудаев ! Първия Президент на Чечня ! Патриот и родолюбец до последния си дъх в буквалния смисъл на думата !!! Ще дойде времето когато тия добре подготвени бойци ще върнат свободата на поробения си народ !!!
 • стоян георгиев
  Отговор
  4 12:23  24.11.16
  кво да се очаква от вицекраля на чечня?мма боици,небостъргачи,к.рви и сега и командоси.лошото е че именно този е втория човек по власт в русия и тва става с милиардите долърчета на руските данъкоплатци изсипвани щедро от вовата путин директно в джоба на кадиров.
 • onq s konq
  Отговор
  5 18:21  24.11.16
  А имаше тука една изцепка на една незнайна шушомига,която със червеноизточно просташко самочувствие заяви:"НИЕ искаме да ни управлява Путин и Кадиров"!Деси уа русофилски прилеп?:)
 • Диди
  Отговор
  6 21:22  24.11.16
  Конче,то не е само една шушошарка,а са няколко,които си ..мечтаят.

Напиши коментар:


Публикувай