Last news in Fakti

23 Ноември, 2016 16:42 7 952 17

Гръцкият премиер отговори на Ердоган за Лозанския договор

  • алексис ципрас-
  • реджеп ердоган-
  • лозански договор-
  • турция-
  • гърция

Ние нямаме намерение да поставяме под въпрос обвързващите текстове, заяви Ципрас

Гръцкият премиер отговори на Ердоган за Лозанския договор - 1
Снимка: БТА/ AP

Гръцкият премиер Алексис Ципрас реагира на коментари от вчера на турския президент Реджеп Тайип Ердоган, който заяви, че Лозанският договор от 1923 г., който определя съвременните граници между Гърция и Турция, "може да бъде дискутиран", предаде БТА, позовавайки се на в. "Катимерини".

"Ние нямаме намерение да поставяме под въпрос обвързващи текстове, които стоят в основите на нашите двустранни отношения", заяви Ципрас пред депутати днес. "Щеше да е много по-добре за всички, ако Турция следваше пътя на благоразумието и разбирателството".

Нееднократните забележки на Ердоган по отношение на Лозанския договор предизвикаха недоумение в Атина, отбелязва изданието.

"Това по никакъв начин не е свещен текст и, разбира се, ние ще го обсъждаме", заяви турският президент според турския новинарски сайт А Хабер.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 долен фес

    23 6 Отговор
    Тоя фес вече доста време върви по ръба на бръснача, и следващия път може и да не се отърве
  • 2 ХАСАН

    4 34 Отговор
    Ами щом Русия си взема Крим е редно и Турция да си вземе островите и Тракия!ще бъде справелливо!!те гърците без туй я карат на помощи и дългове!

    Коментиран от #4, #11, #16

  • 3 Реалист

    17 3 Отговор
    Интересно ние къде сме като се заформи мелето. Аз съм си харесал едно местенце на Босфора за къща...
  • 4 Soren

    22 4 Отговор

    До коментар #2 от "ХАСАН":

    Ако Лозанският договор (24 юли 1923) бъде отменен, влиза в сила Севърският договор от 10 август 1920 г. Според този договор Измир се предава на Гърция и се създава независима държава Кюрдистан :)))

    Коментиран от #17

  • 5 ХАСАН

    3 20 Отговор
    Измир е 4, 5 милиона , Гърция 8-9милиона...и за какво и е !? Какво ще направи? Абе хора Турция е 80 милиона --половина Сирия дойдоха и нищо няма---трябва и земя а не хора!

    Коментиран от #6, #8

  • 6 Хасанчо

    13 3 Отговор

    До коментар #5 от "ХАСАН":

    ще ядете мазната опашка с тези мераци.
    Дето се вика анадолците могат да превземат територии далеч по - успешно със задните си части, отколкото с военна сила или дипломация.
  • 7 Манол

    8 4 Отговор
    Този т.нар. фес е новия Хитлер!
  • 8 факти

    13 2 Отговор

    До коментар #5 от "ХАСАН":

    От тези 80 милиона като извадиш 40 кюрди на които земя им трябва Кюрдистан много добре ще се предоговорят нещата.Турция става на половина като връща земите и на Армения Гърция и България които са и дадени по Лозанския договор.Щом така иска фесунгера лесно ще му го уредят.
  • 9 ХАСАН

    1 10 Отговор
    Кюрдите са 60 милиона!?!!до хасанчо-това че се подмивам не е лошо ,няма да имам хемороиди!!
  • 10 Диди

    7 3 Отговор
    Няма да се стигне до това,което иска Ердоган.Той започна да става доста ,,неудобен,,за всички.
  • 11 Иван

    10 2 Отговор

    До коментар #2 от "ХАСАН":

    Ей читак известно ли ти е че Турция и турците нямат никаква работа на Европейския континент ?те не са европейци и никога няма да бъдат . Въпрос на време е да бъдат изметени от Европа , разбира се с огън и меч . И дано да го доживя , много съм добър с АК.
  • 12 Диди

    0 3 Отговор
    Иване,няма нужда от такива изрази.

    Коментиран от #13

  • 13 Българин

    5 0 Отговор

    До коментар #12 от "Диди":

    Диди от толерантност си патим.На такива като този е трябвало да се приложат методите от Батак за да види колко е хубаво.
    А като много му харесва Ердоган границата е отворена да отива да му се радва.
    И май ще се окаже прав Каракачанов като искаше преди време спешно въоръжаване на армията с ракети.
    Това е единствения начин да се държи тази мръсна сган в Азия където и е мястото.Да си купуват деца за жени и да си правят там всички мръсотии които им идват от вътре.
  • 14 Диди

    4 3 Отговор
    Аз не одобрявам Ердоган,той е деспот.Но с омраза не се решават проблеми,омразата е лош съветник,знаеш.Естественно ни боли като чуем такива изказвания,че ,,щял да върне земите на Турция,и най вече ни гневи,но Ердоган няма да успее.Този деспот трябва да бъде махнат от поста.

    Коментиран от #15

  • 15 Българин

    6 2 Отговор

    До коментар #14 от "Диди":

    Ердоган изразява желанията на голяма част от тази сган.Да си говорим нещата реално.Ние заедно с европейските християнски нации трябва да бъдем готови за отпор на техните опити да наложат
    правила от преди векове.С приказки как трябвало да не ги мразим и да сме приятели няма да стане.Турчина трябва да те уважава,да знае че ако се опита да направи нещо ще получи здрав шут.Трябва да сме реалисти,видяхме какво стана с либералните глупости на Меркел.На турците много повече им подействаха методите на Путин отколкото заплахи на меки китки от Брюксел.Европа трябва да намери правилен подход към този изостанал ретрограден диктатор с претенции да възстановява Османската империя.Да му се каже недвусмислено че Турция ще бъде унищожена ако продължава по този начин.А всички знаем че обединена Европа има ресурса да го стори.
  • 16 Конфуций

    5 0 Отговор

    До коментар #2 от "ХАСАН":

    Турците са степен народ а не морски, за какви техни острови говориш?
  • 17 мунчо

    4 0 Отговор

    До коментар #4 от "Soren":

    А ако Ньойския договор бъде отменен,остава в сила Лондонския мирен договор с който България получава Източна Тракия до линията Мидия Енос
Новини по държави: