1 190 2

Смъртоносно срутване в китайска електроцентрала

Броят на загиналите достигна 67 души, а един човек все още се води изчезнал

Смъртоносно срутване в китайска електроцентрала
Снимки АП и Синхиа / БТА
Милена Трачева

Строителен инцидент в източната китайска провинция Дзянси в четвъртък отне живота на десетки работници, съобщи китайската информационна агенция Xinhua.

Новострояща се платформа в охладителната кула на електроцентрала във Фенчен се срина рано сутринта в четвъртък.

Първоначално бе обявено, че жертвите на инцидента са 22, като само час по-късно броят им нарасна до 40.

По последни данни на спасителните екипи броят на загиналите е достигнал 67 души, като един работник все още се води изчезнал.

В края на акцията по разчистване на мястото, местните власти съобщиха за 74 загинали.

По време на разчистването на отломките, под развалините на сриналия се строеж все още се намираха десетки хора, като точния им брой не бе известен.

Смъртоносно срутване в китайска електроцентрала

От противопожарната служба в провинциална Дзянси са заявили пред в. Weibo, че 32 пожарни коли и 212 войници са били изпратени на мястото на инцидента.

Подобни фатални инциденти са често срещано явление по време на строителните работи в промишлени обекти в Китай. Като след всеки инцидент общественото недоволство и исканията за по-строги стандарти за безопасност се увеличават.

Смъртоносно срутване в китайска електроцентрала

Китай

Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • pllam
  Отговор
  1 09:23  24.11.16
  Леле,трагедия...Тея там не си поплюват въобще,понеже са много какво си викат,50 човека +-не ни бърка...какви мерки за безопасност... Ама аз като се замисля ние сме по-зле от китайците,кой ти дава екипировка и т.н Едно време безплатни прегледи за работниците,ваксини,работна екипировка,храна...сега всеки се оправя поединично!
 • незнайко
  Отговор
  2 09:42  24.11.16
  Това ми прилича на някаква специална кранова конструкция, работеца вътре в кулата. Нелогично е да се срути нещо построено.

Напиши коментар:


Публикувай