1 179 13

Корупцията в Украйна и руската агресия ще бъдат обсъдени от ЕС

На срещата се очаква да бъдат обсъдени мерките за борба с корупцията в Украйна

Снимка АП/БТА
Снимка АП/БТА
Милена Трачева

Различните гледни точки и цели на украинския президент Петро Порошенко и лидерите от ЕС могат да доведат до сериозни смущения по време на днешната среща на високо ниво в Брюксел, коментира Би Би Си.

На срещата се очаква да бъдат обсъдени мерките за борба с корупцията в Украйна, едно от изискванията, които ЕС постави в замяна на безвизов режим на пътуване.

Но външният министър на Украйна заяви, че фокусът на днешната среща трябва да падне върху руската агресия и разширяването на икономическите санкции срещу Москва.

Сред тревогите и страховете на Киев са и хвалебствията, които новоизбрания президент на САЩ Доналд Тръмп сипеше по адрес на руския държавен глава Владимир Путин, по време на президентската си кампания.

Мерките за борба с ширещата се в Украйна корупция се очаква да са ключова точка в днешните преговори, водено от лидерите на ЕС Доналд Туск и Жан-Клод Юнкер.

Украйна създаде нова служба за борба с корупцията, нова полицейска служба, нови електронни системи за провеждането на търгове за държавни поръчки, както и метод за проследяване на авоарите на държавни служители и политици, но ЕС иска да види, че украинското правителство продължава да полага усилия, за да се справи с този проблем.

Белгия


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • JImbo (гост)
  Отговор
  1 08:34  24.11.16
  Педро изглежда на.ран:)
 • незнайко (гост)
  Отговор
  2 09:36  24.11.16
  Голяма корупция има в Унрайна. Ние сме цвете сравнени с тях. Където пристига "демокрацията" това е неизбежно!!! Що се отнася до агресията на Русия, то тя е в главата на Меркел и задколисните и управници.

  Коментиран от #4

 • Бате Цецо (потребител)
  Отговор
  3 11:16  24.11.16
  Корупцият в Украйна може да се намали като се махнат сегашното правителство и президента Петро П.
 • onq s konq (гост)
  Отговор
  4 11:34  24.11.16

  До коментар #2 от "незнайко":

  Ако се приемат думите ти относно "свойствата" на демокрацията за закономерност,значи ли че в РУСИЯ КОРУПЦИЯТА ПРОЦЪФТЯВА,защото е "демократична" държава?А ако липсва корупция там-значи ли че в РУСИЯ ЦАРИ ТИРАНИЯ на едноличното Путиново управление?
 • Диди (гост)
  Отговор
  5 12:51  24.11.16
  Незнайко,ти ще си останеш и ,,незнаещ,,.Как мислиш,Меркел е проста и не знае как стоят нещата ли?Щом искат да обсъдят проблема с корупцията,това значи,че на нея това няма как да се хареса.На Украйна е нугно развитие и представи си кои държави и колко ще плащат за това развитие.А че Русия е агресора,това е безспорно.
 • Диди (гост)
  Отговор
  6 12:59  24.11.16
  Незнайко,на израза ти ,,където има демокрация,корупцията е неизбежна,,моля те помисли още веднъж.Корупция има по цял свят,никоя държава не е останала пощадена от това.Но,както всеки човек знае, ,,за всяко нещо има граници,,.Защо според теб ,,демокрацията,, да е виновна за корупцията? ДЕМОКРАЦИЯ,това значи свобода.За свободата се умира,а ние я имаме.Въпроса е каг искаме да я живеем.
 • Бай хой (гост)
  Отговор
  7 13:29  24.11.16
  Дидке, демокрация значи народа да управлява чрез гласуване.
  На практика какво се получава нацистите неолиберасти признават само избори в тяхна полза. Ако не са по вкуса им следват платени протести, санкции, бомардировки, и всякакви революции. Видяхме пародията на избори в киев и вкарването във властта на нацистки партии. И всичко това признато и удобрено от брюксел, шмеркелита и обаньаньа. И блюстителите на свобода и демокрация забраняват медии. Да живее свободата на словото.
 • Кики (гост)
  Отговор
  8 13:53  24.11.16
  До Бай Хой

  Можеш ли да изброиш държави в които народа да управлява чрез гласуване?
 • Кики (гост)
  Отговор
  9 14:20  24.11.16
  Диди, освен Русия виждаш ли други страни агресори?
 • Диди (гост)
  Отговор
  10 14:28  24.11.16
  До Бай Хой.Народа не може да решава дадени проблеми чрез референдуми и пр.Защо мислиш ча се избират политици,които да ни управляват и се грижат за интересите на норода?В някои теми,или насоки може да се попита народа,но в повечето няма как да стане.Защо? ЗАЩОТО ВСЕКИ ИСКА ДА ПОЛЗВА ВСИЧКИ ПРИВИЛЕГИИ,НО ДА НЕ ПЛАЩА ОТ ПОРТФЕЙЛА СИ.А моля те не забравяй нашия манталитет,същият трябва да се пречупи,за да СПАЗВАМЕ правилата за добро развитие на нашата КРАСИВА БЪЛГАРИЯ.
 • Диди (гост)
  Отговор
  11 14:34  24.11.16
  Кики,виждам.Не съм съгласна с политиката на Америка.Това което желая е,Европа да стане ,,независима,, от Америка и която и да е държава.Така както върви глобалната политика,след близко бъдеще Китай ще е най мощната.Европа зопочна да се замисля върху вкичко това,Европа има потенциала са стане супер въоръжен континент,с една цел,..да защити мира в Европа.За мен няма по голям аргумент от това.
 • Кики (гост)
  Отговор
  12 15:25  24.11.16
  Диди,искаш Европа да е независима от САЩ!
  Ами то е все едно да искаш да станеш милионерка! Докато политиката на Русия е независима, то Европа ще бъде зависима!
 • Диди (гост)
  Отговор
  13 21:17  24.11.16
  Кики,аз виждам нещата по друг начин.

Напиши коментар:


Публикувай