Last news in Fakti

24 Ноември, 2016 08:44 4 159 8

Смъртоносна експлозия в Турция (снимки)

  • експлозия-
  • турция-
  • взрив-
  • адана

Взривът е избухнал в правителствена сграда в град Адана

Смъртоносна експлозия в Турция (снимки) - 1
Снимки Туитър

Експлозия разтърси правителствена сграда в турския град Адана, отнемайки живота на най-малко 2-на души и ранявайки други 16, пише турското издание Daily sabah.

Според предварителните доклади на полицията, кола се е взривила на паркинга, причинявайки щети на околните превозни средства и сградата на местната управа, в която се намира офисът на губернатора на югоизточния турски град.

Екипи на спешна помощ и полицията са пристигнали на мястото на инцидента, където няколко автомобила, оставени на паркинга пред сградата, са били обхванати от пламъци.

Смъртоносна експлозия в Турция (снимки)

Турският министър по европейските въпроси Омер Челик описа експлозията в Twitter като "отвратително нападение", но властите все още не са потвърдили, дали става дума за терористична атака или причината за взрива е друга.

Според местните медии, управителят на Адана Махмут Демирташ е заявил, че според него експлозията е била извършена от "жена атентатор".

Според турския министър на труда, нападението е било извършено от членове на Кюрдската работническа партия (ПКК).

Смъртоносна експлозия в Турция (снимки)

Турция е обект на много терористични организации, включително ПКК, Ислямска държава и крайнолевият Революционен народен освободителен фронт.

ПКК, която през юли 2015 г. възобнови 30-годишния въоръжен поход срещу турската държава, е обявена за терористична организация от Турция, САЩ и ЕС. Откакто конфликтът бе възобновен ПКК е извършила редица терористични атаки, в които са загинали повече от 800 служители по сигурността и над 310 цивилни, включително жени и деца.

Смъртоносна експлозия в Турция (снимки)


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 незнайко

    2 2 Отговор
    Сигурно е гръмнала някоя Тесла, затова са пламнали и другите коли !!!
  • 2 ХАСАН

    3 3 Отговор
    Това е Запада!!яко подкрепя терористите ! Ердоган му се репчи и Запада с терор се опитва да го опитоми !! Тия дето взривиха бомба миналата седммца правеха митинг на ПККв Брюксел и
    !
  • 3 Реалист

    3 3 Отговор
    Хайде на бас че паричките на крайно левите идват от Масква и миришат на Пути. На Ердоганчо задника гори, той за островите пита. По добре да си помисли с 15 милиона кюрди на юг какво го чака и да не разлайва комшиите на север.
  • 4 Пеньо

    4 1 Отговор
    На падишаха все повече ще му гори под краката!
  • 5 ХАСАН

    1 4 Отговор
    Ами ако отделяш по голям процент от бюджета за просвета,здравеопазване и социални то тогава военната олигархия ти припомня че имаш терор и терористи!!
  • 6 ogi.1

    1 2 Отговор
    ПКК не е ли комунистическа партия.Ислямизъм( радикален) или комунизъм.Двата
    варианта са еднакво страшни.
  • 7 Диди

    1 1 Отговор
    Запада не подкрепя терористи.Ердоган все още подкрепя терористите.Не съмо турски журналисти доказаха това,а и турски граждани които са ,,разочаровани,,от политиката на Ердоган.Ислямистите имат грепировки в цяла Турция,но какво предприема Ердоган?На границата за Сирия,ислямистите си влизат в Турция свободно,за да обучават такива които се поддават на тяхната убийственна религия.За Ердоган,враг номер 1 са кюрдите,и затова все още поддържа ислямистите.
  • 8 Евопееец

    0 0 Отговор
    Ердоган е мръсна гад която търгува с терористи и подкрепя радикален ислям.За това ще има много терор и на негова територия.
    А с 30 милиона и отгоре кюрди искащи свобода и независимост ще му пушат шалварите.
Новини по държави: