1 413 0

Камиони с пясък срещу заплахите в Ню Йорк

Драконовски мерки за сигурност в американския метрополис

Камиони с пясък срещу заплахите в Ню Йорк
Снимка: БТА/ AP
Денис Джамбазов

Силите за сигурност в Ню Йорк обявиха мерките, които ще въведат срещу терористичните заплахи по време на парада за Деня на благодарността, съобщи „Фокс нюз“.

Повече от 80 камиона, пълни с пясък, ще бъдат разположени на ключови позиции в американския метрополис.

По този начин властите се създадат импровизирана бариера срещу терора. Мерките са драконовски заради нападенията в Европа и САЩ през последните месеци.

От нюйоркската полиция съобщиха, че въпреки засилените мерки, няма конкретна заплаха за сигурността на гражданите. Те призоваха нюйоркчани да излязат по улиците и да се насладят на парада.

Освен камионите, за сигурността на население ще бдят и въоръжени полицаи. Цивилни служители пък ще се слеят с тълпата, за да наблюдават за необичайно поведение.

Разполагането на камиони не е нова практика за американските сили за сигурност. През 1983 година пред Белия дом бяха позиционирани такива, за да осигурят сигурността на Роналд Рейгън в отговор на „неуточнени заплахи“.

Наскоро се появи информация, че джихадистката групировка „Ислямска държава“ планира нападение в Ню Йорк, подобно на това във френския крайбрежен град Ница. През месец юли тази година 86 души бяха прегазени от камион, врязал се в тълпата.

САЩ


Още по темата

Напиши коментар:


Публикувай