1 404 4

ФЕМЕН рушат "Стената" поставена пред Украйна (снимки)

Активистки се съблякоха голи до кръста пред германското посолство в Киев

Милена Трачева

Полуголи активистки от феминистката организация ФЕМЕН организираха нова протестна акция в украинската столица Киев.

Протестиращите срещу издигането на ефимерни стени по пътя към демократичното европейско бъдеще на Украйна, развъртяха огромни чукове пред сградата на германското посолство в Киев и направиха опит да разбият легендарния символ на разделението на света и хората - фрагмент от Берлинската стена.

Днешната акция на феминистките бе посветена на срещата на върха между Украйна и ЕС, която се проведе в Брюксел. Тя е символ на протест срещу изкуствените пречки, които всеки ден се поставят пред Украйна по пътя на страната към безвизов режим с ЕС.

Борбата за европейска интеграция на Украйна продължава вече 3 години. Въпреки агресията на Путин в Донбас и Крим, украинците продължават да ходят на емблематичния Майдан, от където започна революцията през 3013 г.

Тогава на подобна среща на върха между Украйна и ЕС, бившият украински президент Виктор Янукович отказа европейската интеграция и днес, въпреки събитията през последните 3 години строителството на стени между Украйна и Европа продължава.

Украйна


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • кроко
  Отговор
  1 17:42  24.11.16
  Публикувано във факти.бг: Въпреки агресията на Путин в Донбас и Крим, украинците продължават да ходят на емблематичния Майдан, от където започна революцията през 3013 г. Ехее, и през 3013 ли ще има майдан! Не им завиждам на украинците. Иначе една гола активистка пролет не прави и няма смисъл да се пеняви за платения кървав майдан. По-добре да ходи на някакви КУРвави сблъсъци да празнува либерализациите, дето скоро им натресоха. Потрошенко ще продължава да си краде и да баламосва активистките че Европа им поставя спънки нарочно, а за момето може само да се надяваме по-скоро да разбере, че тоя дето го яде, не е безплатен.
 • Чопър
  Отговор
  2 18:19  24.11.16
  Симпатягата може да дойде да ми събори ....... чук не е нужен.
 • Kcaniba
  Отговор
  3 09:12  25.11.16
  Публикувано във факти.бг: Публикувано във факти.бг: Въпреки агресията на Путин в Донбас и Крим, украинците продължават да ходят на емблематичния Майдан, от където започна революцията през 3013 г. Тая бюджена девочка е с промито мозъче и е нищо повече от един евтин трик за привличане на внимание!!! Usраина отдавна не е интересна и е извън вниманието на обективите. Разбира се виновни са Путин, ЕС, русите, швабите и т.н. , но не и крадливите укрски олигарси барабар с убиеца Парасенко!!!!
 • Цуци Муци
  Отговор
  4 09:31  25.11.16
  Ако и дам моя "чук" това коте може да свърши доста по-полезни "работи" !!!

Напиши коментар:


Публикувай