710 1

Бавария кани Тръмп на Мюнхенската конференция

Тръмп е "добре дошъл по всяко време“ в Бавария

Снимка: БТА/ AP
Снимка: БТА/ AP
Денис Джамбазов

Министър-председателят на Бавария Хорст Зеехофер покани новоизбрания президент на САЩ Доналд Тръмп да посети Мюнхен. Това съобщи новинарската агенция Dts , която се позовава на източници от правителствените среди в баварската столица.

Веднага след избора Зеехофер поздрави Тръмп и подчерта, че „той е добре дошъл по всяко време“ в Бавария. Като повод за посещение на Тръмп в Бавария Зеехофер е посочил Мюнхенската конференция по сигурността, която ще се проведе от 17 до 19 февруари 2017 г.

Факти.бг припомня, че Фридрих Тръмп, дядото на Доналд Тръмп, е роден в Калщат, тогава част от Бавария. Той имигрирал в САЩ като младеж, но не отбил военната си служба. След като натрупал богатство в Америка, се опитал да се върне в Бавария, но бил изгонен и върнат в САЩ.

В баварските архиви се пази молбата от 1905 г. на дядото на Тръмп до баварския принц-регент Луитполд, в което умолява да не го депортира. Молбата била отхвърлена. Сега градчето Калщат се намира в германската провинция Райнланд-Пфалц.

Германия


Още по темата

 • Тръмп е шанс за Европа

  Тръмп е шанс за Европа

  Председателят на Мюнхенската конференция по сигурността Волфганг Ишингер вижда в Доналд Тръмп шанс за ...
  18.11.2016
  963
  0

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Rok
  Отговор
  1 05:36  25.11.16
  Da ne podkrepqt pak clinton evropa e izgubil igrata ima novi trigulni erdo trump putin i nie sme stranata na koito izgubil igrata...

Напиши коментар:


Публикувай