24 Ноември, 2016 21:46 1 387 1

На сирийската „Меркел“ отказаха убежище в Германия

  • меркел-
  • сирийци-
  • германия-
  • убежище-
  • семейство-
  • отказ
На сирийската „Меркел“ отказаха убежище в Германия - 1
Снимка: БТА/ XINHUA

Сирийското семейство, което кръсти новороденото си момиче Ангела Меркел, подаде молба за убежище в Германия. Получи отказ, съобщи „Дейли мейл“.

Мамон ал-Хамза пристигна в страната през миналата година със съпругата си Тема, която роди през месец декември.

Двойката е подала искане за постоянно пребиваване в Германия, но службите са отказали. Семейството, което в момента живее в Мьонхенгладбах, ще трябва да напусне страната и да се върне в Турция.

Въпреки отказа, сирийците ще могат временно да останат в Германия, защото са получили „субсидирана закрила“. Според законите тя ги предпазва от депортиране.

На практика това означава, че сирийците ще могат да останат в страната още една година, но няма да им бъде позволено да се събрат със свои роднини от Сирия, които също искат да пристигнат в Европа.

През миналата година близо 1.1 милиона бежанци акостираха на германска територия. Бежанската криза в Европа е най-голямата от края на Втората световна война.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 щощо

    1 0 Отговор
    „субсидирана закрила“ що за простотии !?!? Евротолерастите какво ли няма да измислят само и само да си ги задържат такива в Европа! Уж им отказват за пред обществото, а напрактика си ги оставят и хрантутят + че прииждат нови и нови и нови нашественици !!!
Новини по държави: