1 120 1

На сирийската „Меркел“ отказаха убежище в Германия

На сирийската „Меркел“ отказаха убежище в Германия
Снимка: БТА/ XINHUA
Денис Джамбазов

Сирийското семейство, което кръсти новороденото си момиче Ангела Меркел, подаде молба за убежище в Германия. Получи отказ, съобщи „Дейли мейл“.

Мамон ал-Хамза пристигна в страната през миналата година със съпругата си Тема, която роди през месец декември.

Двойката е подала искане за постоянно пребиваване в Германия, но службите са отказали. Семейството, което в момента живее в Мьонхенгладбах, ще трябва да напусне страната и да се върне в Турция.

Въпреки отказа, сирийците ще могат временно да останат в Германия, защото са получили „субсидирана закрила“. Според законите тя ги предпазва от депортиране.

На практика това означава, че сирийците ще могат да останат в страната още една година, но няма да им бъде позволено да се събрат със свои роднини от Сирия, които също искат да пристигнат в Европа.

През миналата година близо 1.1 милиона бежанци акостираха на германска територия. Бежанската криза в Европа е най-голямата от края на Втората световна война.

Германия

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
  • щощо
    Отговор
    1 23:48  24.11.16
    „субсидирана закрила“ що за простотии !?!? Евротолерастите какво ли няма да измислят само и само да си ги задържат такива в Европа! Уж им отказват за пред обществото, а напрактика си ги оставят и хрантутят + че прииждат нови и нови и нови нашественици !!!

Напиши коментар:


Публикувай