25 Ноември, 2016 14:42 1 131 0

Хакери с мащабна офанзива срещу Европейската комисия

  • европейска комисия-
  • хакери-
  • атака-
  • ек-
  • интернет

Няма изтичане на важна информация

Хакери с мащабна офанзива срещу Европейската комисия - 1
Снимка: БТА/ AP

Европейската комисия е била подложена на мащабна хакерска атака, съобщи „Политико“, позовавайки се на говорител на институцията.

Той заяви, че не е била засегната важна информация, а е била забавена скоростта на интернета в службите на ЕК.

Заради кибератаката в четвъртък следобяд работата на комисията е била затруднена в период от няколко часа. Все още няма информация откъде е дошла атаката.

Нападението съвпадна с две събития от дейност на ЕС в четвъртък - гласуването на резолюцията на Европейския парламент за спиране на преговорите с Турция за присъединяване, както и с посещението на украинския президент Петро Порошенко в Брюксел.

Приетата резолюция доведе от размяна на стрели по оста Брюксел - Анкара. Турците обвиниха европейските власти, че мерят с различен аршин по отношение на тяхната страна.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: