535 0

25 ноември: Светът в снимки

Снимки АП и Синхуа / БТА
Снимки АП и Синхуа / БТА
Милена Трачева

Докато Турция и ЕС правят всичко възможно да обтегнат отношенията си до краен предел, като европейските лидери заплашват, че ще замразят присъединяването на Турция към ЕС, а турският президент Реджеп Тайип Ердоган заплашва, че ще отвори границите си и бежанците ще залеят Европа, животът на бежанците в лагерите за настаняване продължава по старо му.

Руският президент Владимир Путин днес вербува още един актьор, който се присъединява към ново формиращата се "армия" от чуждестранни светски личности с руски паспорти. По време на днешната си среща с американския актьор Стивън Сегал, Путин заяви, че паспортът е знак за размразяване на отношенията между двете страни. Освен това, през последните години, Русия е станала една от най-често посещаваните от Сегал държави.

В турската столица Анкара днес бяха погребани тримата войници, които загинаха при операция срещи Ислямска държава в северната част на Сирия. Турските власти обвиниха сирийската армия за нападението, но според други източници, войниците са станали жертва на терористична атака, извършена от ДАЕШ.

Върховният съд на Индия забрани продажбата на фойерверки в и около Ню Делхи, тъй като нивата на замърсяване на въздуха са достигнали рекордни стойности. Отчетена е била опасна концентрацията на озон и прахови частици във въздуха, с нива над 300 микрограма на кубичен метър.

До 4 декември германският град Есен ще е домакин на най-голямото автомобилно изложение в Европа.

Канадският град Торонто бе домакин на шоуто "Пътуване на мечтите", което китайската акробатична трупа Хунан изнесе. Артистите смаяха публиката с невероятните си изпълнения.

Лошото време и проливните дъждове оставиха Северна Италия под вода.Напиши коментар:


Публикувай