Last news in Fakti

26 Ноември, 2016 13:55 1 454 3

Куба потъва в траур за 9 дни

  • фидел кастро-
  • траур-
  • куба

Фидел Кастро ще бъде погребан на 4-ти декември

Куба потъва в траур за 9 дни - 1
Снимка: БТА/AP

Погребението на кубинския лидер Фидел Кастро ще се проведе на 4-ти декември, съобщи ABC.

Той ще бъде погребан в град Сантяго. Той е израснал в региона и е учил в местно училище. Именно от Сантяго Кастро обяви победата в революцията в Куба.

В страната се обявява 9-дневен траур. От 26 ноември до 4 декември „обществените мероприятия и представления ще бъдат преустановени, националният флаг ще бъде наполовина спуснат на държавните сгради и военните обекти“, съобщиха властите.

Планира се 4-дневна процесия в цялата страна. Вече стана ясно, че кубинският лидер е поискал да бъде кремиран.

Това трябва да стане в събота.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Драйвър

    0 1 Отговор
    Ей тези най накрая признаха ,че Кастро е мъртъв,никой не го беше виждал от повече от година,пропагандната кубинска народна телевизия въртеше стари записи и откровени монтажи в опит да поддържат мита ,че вожда е жив за да може брат му да продължи да тъпче Куба от негово име!Много ясно,че ще го кремират ,след две години в хладилник сигурно не е останало много за погребване!Дано след смъртта му държавата да се освободи!Кастро пукна ред е на династията Ким която трови северна Корея повече от 60 години!

    Коментиран от #3

  • 2 TOMA POR KULO

    1 0 Отговор
    VIVA LA VIDEL VIVA LA VIDEL KASTRO I 4E GEVARA
  • 3 Д'Мин

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Драйвър":

    Този февруари Кастро прие руския патриарх Кирил, това го даваха по телевизията. Така че не е една година. Пък и да е умрял миналия век, какво те бърка това, да не чакаш да отворят завещанието на наследството му