Last news in Fakti

26 Ноември, 2016 14:57 1 674 0

Европа да не поучава Турция

  • жан - клод юнкер-
  • турция-
  • европа

Юнкер смята, че европейците не бива да дават уроци на Анкара

„Европа трябва да се въздържа да дава уроци на Турция за имигрантската политика на страната.“ Това беше заявено от председателя на Европейската комисия Жан – Клод Юнкер.

Той говори в програмата „Global Conversation“ по Евронюс.

„Турция е основен партньор и това не е факт само заради бежанската криза. Разбира се, че е факт, че Турция е приела 3 млн. бежанци. За това аз призовавам Европа да се въздържа да дава уроци на Турция по този въпрос. Турция, заедно с гранични държави като Йордания и Ливан, направиха по вече от Европа. За това трябва да сме скромни, когато говорим за този проблем.

Въпросът е дали Турция отговаря на всички критерии за членство в ЕС? Питам се дали страната иска да се съобрази с тези критерии?“, заяви Юнкер.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: