Last news in Fakti

26 Ноември, 2016 19:29 1 391 2

Обама: Историята ще оцени Фидел Кастро

  • барак обама-
  • историята-
  • фидел кастро

Той го определи като необикновена личност

Обама: Историята ще оцени Фидел Кастро - 1
Снимка: БТА/AP

"Историята ще отсъди какво е било огромното въздействие на тази необикновена личност" върху Куба и света, заяви американският президент Барак Обама по повод смъртта на водача на кубинската революция Фидел Кастро, съобщиха осведомителните агенции.

В изявлението се посочва, че в този тежък момент Съединените щати протягат "приятелска ръка на кубинския народ".

Обама, който заедно с Раул Кастро, брата на Фидел Кастро и президент на Куба, постави началото на историческо нормализиране на отношенията между двете страни, отбелязва, че те в продължение на почти шейсет години са били белязани от "раздори и дълбоки политически разногласия". В същото време той подчертава, че неговото правителство е работило усърдно, за да остане този период в миналото.

Сега кубинците ще си спомнят миналото, но и ще погледнат в бъдещето. И когато го правят, трябва да помнят, че имат "приятел и партньор" в лицето на Америка, заявява още президентът на САЩ.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Капота

    3 1 Отговор
    Едва ли има по голям идиот измежду световните лидери ! "протяга приятелска ръка на кубинският народ" - демек навлизат вече американските предприемачи в Куба - евтина земя и евтина работна ръка, а видяхме и приятелството в близкият изток, даже и у нас се усеща
  • 2 Капота

    3 1 Отговор
    Сега първата задача на ЦРУ ще бъде да кастрира Куба во веки веков - раздробяване на цялата държавна индустрия на апетитни хапки за американските бизнесмени близки до властта