Last news in Fakti

27 Ноември, 2016 09:26 1 033 1

Ключов ден за Франция

  • франция-
  • избори-
  • президент

Консерваторите избират своя кандидат за президент

Ключов ден за Франция - 1
Снимка: БТА/AP

Кандидатът на консерваторите за президент на Франция ще бъде определен в днешния балотаж между бившите министър-председатели Франсоа Фийон и Ален Жюпе, съобщи БНР.

Анкетите сочат като ясен фаворит Фийон, който спечели 44 процента от първия тур на първичните избори преди седмица срещу по-малко от 29 процента, гласували за Жюпе.

В дебатите през седмицата Фийон си навлече обвинения от опонента си за „бруталните“ си предложения да ореже 500 хиляди работни места в държавния сектор, а също и за афишираните си близки отношения с президента на Русия Владимир Путин.

Сирия е опустошена от групировката Ислямска държава, която убива нашите деца по улиците на нашите градове. Страната е изтерзана от гражданската война и бомбардировките над цивилното население. Ако не създадем условия за истинска международна коалиция, ако откажем да формираме съюз с Русия, тогава ислямисткият тоталитаризъм ще продължи да сее смърт.

- каза кандидатът за президент на Франция Франсоа Фийон. Опонентът му Ален Жюпе се изказа за консолидация на Евросъюза и против аспирациите на Турция за присъединяване:

Също според анкетите победителят в днешния балотаж ще е основен претендент за Елисейския дворец предвид опасенията от нарастващото влияние на антиевропейския „Национален фронт“ на Марин льо Пен и рекордно ниската популярност на сегашния президент - социалиста Франсоа Оланд. Един от потенциалните кандидати на социалистите - премиерът Манюел Валс, призна в интервю за днешния брой на „Журнал дю диманш“, че партията му може и да не преживее изборите идната пролет.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 френски галфон

    0 0 Отговор
    Тъпи франсета, неслучайно никой не ги бръсне за нищо
Новини по държави: