Last news in Fakti

27 Ноември, 2016 12:17 1 203 2

Куба скърби за Кастро

  • фидел кастро-
  • скърби-
  • куба

Редица прояви в памет на кубинския лидер

Куба скърби за Кастро - 1
Снимка: БТА/AP

Днешният ден в Куба беше посветен на траур след смъртта на бившия лидер на страната Фидел Кастро, съобщи Би Би Си.

Всички флагове са смъкнати на половина, а страната започна 9-дневния си траур. От понеделник хората ще могат да се преклонят пред праха на лидера на кубинската революция. Той е разположен в град Сантяго де Куба, където Кастро обяви победата на революцията.

Стотици студенти се стекоха в Хаванския университет, за да почетат паметта на своя лидер. Всички обществени прояви и концерти са отменени.

Студентски организации и женски групи организираха демонстрации, за да почетат паметта на Кастро. Планирано е той да бъде погреба на 4-ти декември след няколкодневна процесия из цялата страна.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 бббббб

    1 1 Отговор
    Вечна памет.
  • 2 колхозник беден

    0 1 Отговор
    Куба скърби за Касттро ,но на кубинците хич не им пука за него!!!

    С 20-30 $ на месец срещу 3-4000 на стотина км. на запад кой му пука за стария пръч фидел !!! Колкото по-рано се спомине- толкова по-добре!!!

    Хората имат един живот !!!