Last news in Fakti

27 Ноември, 2016 14:51 2 635 5

Австрия прегръща България за границите

  • австрия-
  • граници-
  • българия

Предлага се мащабно партньорство за задържане на бежанските вълни

Властите в Австрия са готови да предприемат сериозни мерки за предотвратяване на бежанска вълна след последните заплахи на турския президент Реджеп Ердоган. Това бе заявено от австрийския министър на отбраната Ханс Петер Доскоцил пред в-к „Австрия„.

Той коментира изявлението на Ердоган, който заяви, че е готов да отвори границите на страната си за бежанци след препоръката на ЕП да бъдат замразени преговорите с Турция за присъединяване към ЕС.

„Когато споделяш едно легло с тоталитарна държава не може да бъдеш изненадан. Турция не е надежден партньор. ЕС трябваше да вземе мерки отдавна и да не попада в положение да бъде изнудван.

Министрите на отбраната от Централна Европа възнамеряват да създадат обща защита на границите си. България, Македония, Унгария, Словакия, Словения, Черна гора и Сърбия искат да направят същото с нас. Може да помогнем в защитата на границите и на Гърция, но всяка една държава сама трябва да поиска помощ. Не искам да се надявам, че просто някаква сделка ще издържи по-дълго. Взимаме нещата в свои ръце“, заяви Доскоцил.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Българолюбец

    14 0 Отговор
    Докога,продажните ни политици ще отказват подадената ни ръка за помощ от Вишеградската четворка, а ще изпълняват командите на дуета Меркел-Султан..

    Коментиран от #2

  • 2 бай Ганьо

    13 0 Отговор

    До коментар #1 от "Българолюбец":

    Ами той най-продажния подаде оставка, ама все още е на власт, та докато не се махнат няма какво хубаво да се очаква, не че другите дето ще дойдат са много цветя за мирисане ама поне в областта на отбраната, положението с бежанците и отношенията с Русия може да свършат работа
  • 3 ХАСАН

    2 8 Отговор
    Тоя сигурно е гей!!щом вика щом си в едно легло с тоталитарен турчин!!
  • 4 Army of Europe

    8 0 Отговор
    Широка коалиция и бой по фесовете.Някога при Виена обединените европейски сили са спрели османските пълчища и са спасили континента от тази напаст.Днес пак е време да се вземат мерки за прочистване на ислямисткия боклук.Ердоган и неговите мюсюлмански братя трябва да бъдат сложени в същата група като нацистите и да се преследва тяхната идеология присъща за 10 ти не за 21 век.

    Коментиран от #5

  • 5 пасаран

    1 5 Отговор

    До коментар #4 от "Army of Europe":

    Лошото в тоя случай че зад чалмата на Ердоган се е наместил мравояда путин !!!

    Те и двамата другари си имат една идея с висше че една слаба и разединена Европа ще е лесна плячка за тях-нещо което ние ЕВМРОПЕЙЦИТЕ няма да позволим!!! НО ПАСАРАН!!!
Новини по държави: