28 Ноември, 2016 08:45 1 126 0

Японските военни са били хакнати

  • кибератака-
  • япония-
  • хакери-
  • отбрана-
  • военни

Чужди служби са атакували системите на японското министерство на отбраната

Японските военни са били хакнати - 1
Снимка: БТА/ AP

Японското министерство на отбраната е било подложено на масивна кибератака през месец септември тази година, разкри Ес Би Ес.

По всяка вероятност чужди служби са атакували военното ведомство, като е възможно да е имало и изтичане на важна информация.

Целта на атаката – осъществена през септември – е била информационната инфраструктура на японското министерство на отбраната.

От Токио разкриха, че хакерската атака е била „много сериозна“, а хакерите – висококвалифицирани, по всяка вероятно част от чужди служби.

Японските власти правят оценка на нанесените щети и количеството данни, които е възможно да са били откраднати от военните.

Хакерите са проникнали в базата данни, осигурявайки си достъп до мрежите на медицинския колеж към отбраната. В резултата на кибератаката на служителите е било забранено използването на интернет.

Атаката е показала уязвимостта на компютрите, използвани от японските държавни структури и японските компании, посочва изданието.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: