Last news in Fakti

28 Ноември, 2016 13:24 854 1

Гаук иска „пауза“ за евроинтеграцията

  • йоахим гаук-
  • германия-
  • пауза-
  • интеграция-
  • президент

На европейските граждани трябва да им бъде създадено чувство за принадлежност

Гаук иска „пауза“ за евроинтеграцията - 1
Снимка: БТА/ AP

Германският президент Йоахим Гаук изрази притеснение, че не всички 508 милиона жители на Европейския съюз са готови да продължат с темповете на евроинтеграция от последните десетилетия.

В интервю за вестник „Велт ам зонтаг“ държавният глава посочи, че трябва да бъде наложена „пауза“, по време на която лидерите трябва да обсъдят каква цел искат да постигнат и колко бързо.

Йоахим Гаук призова европейските политици да говорят не само за обединена Европа, базирана на мир и свобода, но и за „чувството да си бъдеш у дома“ и чувството на принадлежност.

„Ние разработихме страхотен мирен проект в лицето на Европейския съюз, за който нашите поколения не са си и мечтали“, заяви германският президент.

„Но в опита си да направим дори по-близък съюз, понякога бяхме толкова бързи, че не всички граждани можеха или искаха да поддържат тези темпове“, каза още Йоахим Гаук.

Подобна е ситуацията и в САЩ, според Гаук, където американците избраха Доналд Тръмп за следващия си президент.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 шшш

    1 0 Отговор
    ПАУЗА ТРЯБВАШЕ НА ВАС ВЪВ ВЪПРОСИТЕ С ИМИГРАНТИ , НО ВИ ГИ ПУСНАХТЕ ДА МАРШИРУВАТ ПО ЕВРОПА - БЛИЦКРИГ
Новини по държави: