968 4

Атаката в Охайо извършена заради отношението към мюсюлманите

Ранени са 11 души - няма опасност за живота им

Снимка: БТА/ AP
Снимка: БТА/ AP
Денис Джамбазов

Нападателят в Охайо, който рани 11 души, е бил сомалийски студент, съобщи USA Today. Той е идентифициран – Абдул Разак Али Артан.

Той се вряза с автомобил в група от хора, след което ги е атакувал с нож. Няма опасност за живота на нито един от ранените.

Силите за сигурност са застреляли Артан след атаката в университета в Охайо. Разследващите разкриха, че той е пребивавал легално в страната.

Часове преди нападението е публикувал съобщение в социалните мрежи, в което изразява възмущението си от отношението към мюсюлманите по света.

Полицията разследва дали атаката на 18-годишния Абдул Разак Али Артан е терористично нападение. ФБР се е включило в разследването.

Инцидентът е станал около 10:00 часа сутринта местно време в кампуса на държавния университет в североизточния американски щат. По това време наблизо е имало полицай, който е застрелял сомалийския студент след по-малко от минута.

САЩ


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Обама
  Отговор
  1 07:44  29.11.16
  Пак са застреляли невъоръжен чернокож!
 • Охо-бохо
  Отговор
  2 08:21  29.11.16
  Един ц....ин по малко
 • шшш
  Отговор
  3 21:55  29.11.16
  Абдул Рязан Али....мали....ТезИ отрепки искат след 11.09. да ги тачат и да хранят , американци обаче ги пълнят с куршуми..къде сега БХКу..ви,що не зяпат срещу САЩ , няма как да лаеш срещу шефа.
 • ъэф
  Отговор
  4 21:59  29.11.16
  ТЕПЪРВА ЩЕ РАЗСЛЕДВАТ ,ДАЛИ ТОВА БИЛО ТЕРОР ИЛИ детска забава ЗАИГРАВКА ,, ВСЕ ЕДНО ЧУВАМ В ХАРМАНЛИ...НЯМА КРАСТА,НО ИМА 20ЧОВЕКА ОТ 3000болни от тази болест...

Напиши коментар:


Публикувай