546 1

Хеликоптери ще следят за сигурността по Нова година в Кьолн

Германия повишава мерките за сигурността в опит да предотврати миналогодишните сексуални нападения, извършени от мигранти

Снимка Архив
Снимка Архив
Милена Трачева

Хеликоптери и конна полиция ще следят за реда и сигурността по време на новогодишните тържества в германския град Кьолн тази година. Това са само част от строгите мерки за сигурност, които местните власти смятат да въведат, в опит да предотвратят повторение на ужасяващите сексуални посегателства срещу жени, които бяха извършени от мигранти навръх Нова година, пише изданието "Експрес".

Вълна от гняв и възмущение заля цяла Европа, след като в първите дни от настоящата 2016 г. повече от 500 жени съобщиха, че са станали жертва на сексуално насилие, изнасилвания и грабежи в навечерието на Нова Година в Кьолн.

Ужасяващите сексуални посегателства бяха извършени от разбесняла се тълпа мигранти и породиха сериозни критики срещу политиката на отворени врати, въведена от германския канцлер Ангела Меркел.

Според документи, получени от вестник "Кьолн Експрес", властите в града сега обсъждат планове за изключително строги мерки за сигурност и наблюдение по време на тазгодишните тържества.

Сред тях са поставянето на повече камери за видеонаблюдение и повече източници на светлина. Допълнителни полицейски части също ще бъдат разположени по улиците на германския град, за да следят за нередности. В небето над града пък ще кръжат хеликоптери, които ще оценяват ситуацията отгоре.

Германия


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
  • дойчери
    Отговор
    1 23:17  29.11.16
    Само ще си снимат и регистрират от високо как примати насилват германки! Тя цялата политика на Изперкел е така "от високо" !!!

Напиши коментар:


Публикувай