1 506 4

Кралицата одобри законопроект за масово следене във Великобритания

Законът ще осигури по-голяма сигурност срещу нарастващите терористични заплахи

Снимка Архив
Снимка Архив
Милена Трачева

Кралица Елизабет II прие изключително спорен документ към законодателството на Обединеното кралство, който дава на британските разузнавателни служби законно право да извършват масово наблюдение на територията на страната, пише изданието "Бизнес Инсайдър".

Законът ще влезе в сила през 2017 г.

Законът за увеличаване на правомощията на разследващите органи бе приет от парламента на 19 ноември, с много уговорки и "мрънкане", според в. "Гардиън".

След като той бе одобрен и от Камарата на общините и от Камарата на лордовете, Едуард Сноудън написа: "Обединеното кралство току-що узакони най-крайната форма на наблюдение в историята на западната демокрация. Страната отива по-далеч от много автокрации."

Въпреки това обобрение обаче, за да влезе в сила, законът трябваше да получи одобрението на конституционна монархия в страната (кралицата) - формалност, известна като "кралско одобрение".

Законът бе прокаран в парламента от премиера Тереза Мей, по времето, когато тя бе министър на вътрешните работи. Той дава право на британските разузнавателни агенции да проникват в компютрите или телефоните на всеки британски гражданин, дори ако той е напълно невинен и да четат и съхраняват неговата лична информация.

Великобритания


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • незнайко
  Отговор
  1 09:41  30.11.16
  Наистина навлизаме в МАТРИЦАТА. Интересно кой е дал идеята за филма? Явно има същества които определят развитието на СВЕТА.
 • 2 10:43  30.11.16
  Този коментар е премахнат от модератор
 • БАБА ГЕНА
  Отговор
  3 11:58  30.11.16
  та нали и в БЪЛГАРИЯ СЕ ПРИЕ ПОДОБЕН ЗАКОН,чрез който може и да ви задържат без никакво основание.автори са от герб.
 • eli
  Отговор
  4 14:37  30.11.16
  Радвам се,че сте си поравили правописната грешка само не знам,защо изтрихте коментара ми.

Напиши коментар:


Публикувай