1 534 5

Кралицата одобри законопроект за масово следене във Великобритания

Законът ще осигури по-голяма сигурност срещу нарастващите терористични заплахи

Кралицата одобри законопроект за масово следене във Великобритания
Снимка Архив
Милена Трачева

Кралица Елизабет II прие изключително спорен документ към законодателството на Обединеното кралство, който дава на британските разузнавателни служби законно право да извършват масово наблюдение на територията на страната, пише изданието "Бизнес Инсайдър".

Законът ще влезе в сила през 2017 г.

Законът за увеличаване на правомощията на разследващите органи бе приет от парламента на 19 ноември, с много уговорки и "мрънкане", според в. "Гардиън".

След като той бе одобрен и от Камарата на общините и от Камарата на лордовете, Едуард Сноудън написа: "Обединеното кралство току-що узакони най-крайната форма на наблюдение в историята на западната демокрация. Страната отива по-далеч от много автокрации."

Въпреки това обобрение обаче, за да влезе в сила, законът трябваше да получи одобрението на конституционна монархия в страната (кралицата) - формалност, известна като "кралско одобрение".

Законът бе прокаран в парламента от премиера Тереза Мей, по времето, когато тя бе министър на вътрешните работи. Той дава право на британските разузнавателни агенции да проникват в компютрите или телефоните на всеки британски гражданин, дори ако той е напълно невинен и да четат и съхраняват неговата лична информация.

Великобритания


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • незнайко
  Отговор
  1 09:41  30.11.16
  Наистина навлизаме в МАТРИЦАТА. Интересно кой е дал идеята за филма? Явно има същества които определят развитието на СВЕТА.
 • 2 10:43  30.11.16
  Този коментар е премахнат от модератор
 • БАБА ГЕНА
  Отговор
  3 11:58  30.11.16
  та нали и в БЪЛГАРИЯ СЕ ПРИЕ ПОДОБЕН ЗАКОН,чрез който може и да ви задържат без никакво основание.автори са от герб.
 • eli
  Отговор
  4 14:37  30.11.16
  Радвам се,че сте си поравили правописната грешка само не знам,защо изтрихте коментара ми.
 • Атанас Велев
  Отговор
  5 00:06  15.02.19
  Методи за следене по целия свят. В съвременния свят с напредването на технологиите правителствени служби като ЦРУ,ФБР И др. влкючително и Български могат да ви подслушват, следят в интернет и дори да ви снимат от охранителна камера в магазин, банка, бензиностанция и тн. телевизор, монитор когато те са включени в електрическата мрежа.Следенето се осъществява по целия свят, без вие дори да подозирате. Полицията както и службите могат да ви снимат и проследяват от военни сателити, снимащи с висока резолюция в реално време.Всичко, което правите може да бъде проследено и заснето.От телевизора ви снимат, например в къщи подслушват ви и следят какво гледате.По същия начин това става и с настолни компютри, лаптопи таблети и смартфони.Следи се всичко, което излиза на вашия екран или дисплей на таблета и смартфона.Дори да им падне батерията пак могат да ви следят....индуцира се ток от антената на устройството.Всичко, което пишете сайтове, пароли, видео, всичко, което съхранявате в паметта на телефона и таблета може да се проследи.Същото е и с настолния компютър дори и да е изключен кабела за интернет.Достатъчно е устройството да е включено в електрическата мрежа.Абсолютно всичко, което е на вашия екран се вижда от някоя правителствена служба стига да решат да ви следят. Знаят ви пароли, информация....всичко.Всеки един телевизор и монитор може да заснема видеоизображения, които се виждат на компютър от някоя правителствена служба дори и при изключен те

Напиши коментар:


Публикувай