509 0

Земетресение отне живота най-малко на двама полски миньори

Трусът е предизвикал пропадане на земна маса, която затрупала миньорите

Земетресение отне живота най-малко на двама полски миньори
Снимка АП/БТА
Милена Трачева

Силен подземен трус в Югозападна Полша е отнел живота най-малко на двама полски миньори, съобщава в. "Гардиън", позовавайки се на полската информационна агенция PAP.pl.

Според агенцията, земетресението с магнитуд 4,4 по скалата на Рихтер, е предизвикало пропадане на земни маси в мина Рудна в Полковице. По време на инцидента, в района на мината са се намирали 16 души.

Деветима от миньорите са били извадени на повърхността и откарани в болница за преглед и лечение, но един от тях починал в последствие. Полските медии съобщават, че спасителните екипи са извадили и тялото на друг миньор, който починал още в мината.

Спасителните екипи продължават да търсят още шестима души, които все още се водят в неизвестност.

Трусът е станал малко след 21:00 ч. местно време във вторник, на дълбочина от около 1100 метра, според данните на американската геоложка служба.

Мината, в която се добива мед, се стопанисва от компанията КГХМ, която е сред най-големите производители на мед и сребро в света.

От началото на годината обаче, в обекти, намиращи се под чадъра на компанията, при трагични инциденти са загинали седем миньори, припомня АП.

Полша


Напиши коментар:


Публикувай