Last news in Fakti

30 Ноември, 2016 17:40 2 827 1

„Филип Морис“ спира с конвенционалните цигари?

  • филип морис-
  • цигари-
  • конвенционални-
  • компания

Новата цигара ще съдържа 90% по-малко вредни вещества

„Филип Морис“ спира с конвенционалните цигари? - 1
Снимка: БТА/ AP

Тютюневият гигант „Филип Морис“ може да спре производството на конвенционални цигари, съобщи Би Би Си.

Американската компания – лидер в производството на цигари – обмисля да пусне на пазара продукта Iqos. Той наподобява (по форма) електронната цигара, но ще се различава от нея като устройство.

Пушачите ще получат същата доза никотин, но с 90% по-малко токсини и вредни вещества.

Изпълнителното бюро на компанията в лицето на Андре Калатцопулос заяви: „Наясно сме, че вредим на нашите клиенти, затова искаме да намерим друг начин“.

Устройството Iqos действа различно от електронната цигара, макар да прилича на такава. Вместо течност, съдържаща никотин, то използва истински тютюн.

От „Филип Морис“ изразиха надежда, че ще получат подкрепа от световните политици и правителства в опита си да прокарат иновацията, която може да помогне на милиони пушачи.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост

    0 0 Отговор
    Нова наркомания, цигарите не стигат ами и нов модел измислиха. А за една махорка все едно си от А л кай да