30 Ноември, 2016 21:41 1 423 4

Искат повторно преброяване и в Мичиган

  • джил стайн-
  • мичиган-
  • гласове-
  • доналд тръмп-
  • президент-
  • сащ

Тръмп спечели в северния американски щат

Искат повторно преброяване и в Мичиган - 1
Снимка: БТА/ AP

Кандидатката на „зелените“ за президентския пост Джил Стайн поиска повторно преброяване на гласовете в щата Мичиган, съобщи US News.

Тя вече поиска подобна процедура в Пенсилвания и Уисконсин. Републиканецът Доналд Тръмп спечели вота и в трите. Той победи кандидатката на демократите Хилъри Клинтън с 10 704 гласа при избирателна активност от 4.8 милиона.

Джил Стайн твърди, че е имало нередности при гласуването и възможна хакерска атака срещу сканиращите устройства.

Малко вероятно е победата да бъде отнета от ръцете на Тръмп в трите щата. От лагера на републиканците заявиха, че повторното преброяване ще струва на данъкоплатците много повече от 973 000 долара – колкото ще плати Стайн за внасяне на молбата.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 кооп

    5 0 Отговор
    А зад тази не седят интересите на Клинтънови, ама Ич !!!
  • 2 дедо и баба

    3 1 Отговор
    Абе едно е да искаш - друго е да можеш и трето е да го направиш!
    Демек кратко и ясно да го съкват !
    Хиларито и банкерите газ пикаят :))))
    ай честито!
  • 3 до 1 и 2

    3 2 Отговор
    Пичове,тук другото е интересно(за което упорито мъчат световните свободни медии)-на практика излиза че в САЩ може да бъдат манипулирани изборите и то със участието на вишите политически кръгове!!!!--ето къде е разковничето..........Защото САЩ от 50-60 години учат цял свят,че при тях е съвършенната демокрация и всеки трябва да приеме тяхният политически модел....А сега се оказва,че ДАЖЕ ИЗБОРИТЕ за президент на САЩ са манипулирани--------е това какво е???-Поредното лицемерие на самозабравилите се политици във Вашингтон-равнявайки се с Бога.....Изводите отук нататък си правете сами....

    Коментиран от #4

  • 4 релито е такова

    4 1 Отговор

    До коментар #3 от "до 1 и 2":

    Да,за това си мълчът всички медии.И продължават да ни убеждават че политическият строй в САЩ е безгрешен и универсален.Еми тотална лъжа е това.Просто пропагандата залива постоянно народа им-и не само техният.