2 Декември, 2016 07:18 2 547 0

Тръмп избра „Бясното куче“ за министър на отбраната

  • доналд тръмп-
  • джеймс матис-
  • бясното куче-
  • отбрана-
  • министър-
  • сащ

Той е най-добрият, заяви Доналд Тръмп

Тръмп избра „Бясното куче“ за министър на отбраната - 1
Снимка: БТА/ AP

Новоизбраният американски президент Доналд Тръмп ще номинира Джеймс Матис за министър на отбраната, съобщи Ен Би Си нюз.

„Той е най-добрият“, заяви републиканецът по време на реч в Охайо. Бившият морски пехотинец е служил в Ирак и Афганистан.

Той е един от най-отявлените критици на политиката на Барак Обама и неговата администрация в Близкия изток, особено по отношение на Иран. Той определя страната като „най-голямата заплаха за стабилността в региона“.

Тръмп заяви в Синсинати, че ще издигне Джеймс Матис, известен като „Бясното куче“, за министър на отбраната. Според анализатори номинацията на Матис ще бъде одобрена сред военните на САЩ.

Джеймс Матис е участвал и в иракската офанзива през 2003 година, като е играл ключова роля в битката за Фалуджа година по-късно.

Новата американска администрация ще встъпи в длъжност през месец януари 2017 година.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА