2 Декември, 2016 09:07 1 633 5

Има опасност от терористични атаки в Европа

  • европол-
  • ислямска държава-
  • атаки-
  • тероризъм-
  • атентати-
  • опасност

Предупреждение на „Европол“

Има опасност от терористични атаки в Европа - 1
Снимка: БТА/ AP

Европейската полицейска служба предупреди, че има опасност от нови терористични атаки на територията на Стария континент.

„Европол“ посочи, че джихадистката групировка „Ислямска държава“ може да осъществи нови атентати на фона на загубата на територии в Сирия и Ирак.

Разузнавателната информация на службата показва, че бойци на групировката се намират в Европа и имат възможности да извършат атаки.

Цел на ударите могат да бъдат всички страни, които участват във водената от САЩ коалиция срещу „Ислямска държава“.

Терористите могат да прибегнат до познати методи за нападения – използване на огнестрелни оръжия, отвличания и експлозиви. Към момента „Европол“ смята, че ключови инфраструктури – като ядрените съоръжения – не са застрашени.

Директорът на „Европол“ Роб Уейнрайт заяви, че е нужно сътрудничество между службите на отделните страни, за да бъдат предотвратени нови атаки. Нивото на заплаха остава високо.

През изминалите месеци бяха извършени няколко терористични нападения на територията на Европа, включването във Франция, Белгия и Германия.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Без думи

    0 0 Отговор
    https://m.youtube.com/watch?v=dGaagflbUYU
  • 2 Гюнгюр

    0 0 Отговор
    Хасанчо!Направи коментар на видяното и прочетеното....
  • 3 Обичам ДЕРМОкрацията!

    1 0 Отговор
    Ами ние сме си губили времето със този СОЦИАЛИЗЪМ ама като нищо не сме знаели за ДЕРМОТО ЕК тъй щяйми да умрем тъпи. А м чи то тук било свободата а ний да ни го знайни. Да благодарим на Запада че и ний веки сме в ДЕРМОТО. Пътя за спасение от гибелнаото членство на България в ЕС е преориентация на националноят ни курс за ДРУЖБА и ШИРОКО ПОЛИТИЧЕСКО ИКОНОМИЧЕСКО И ВОеННО СЪТРУДНИЧЕСТВО С РУСИЯ ! Никакво участие с военни контингенти в НАТОвски авантюри по света. Преорганизиране на икономиката в страната с възстановяване главната роля на ДЪРЖАВА като гарант върху националните ресурси. И анулиране все ЧКИ не изгодни сделки уронващи икономическите ни интереси. СЛАВА РОССИИ ! ВЪН от НАТО и ВЪН от ЕС! Корабът потъва ГОСПОДА до кога ще зяпаме мухите? В НС са се вмъкнали анти народни индивиди готови да отлетят от България веднага щом стане горещо. Нещо като случаят с КТБ. Оди да гониш сега Михаля.. Те туй от мен за днес Господа ако все още имате в джобчето пара, утре пак ще продължа! СЛАВА РОССИИ !
  • 4 Благодарение на мутрата от Банкя

    2 0 Отговор
    А черни изчадия от източен подвид си се шматкат безпроблемно из цяла София/ България...
  • 5 мъжкар

    1 0 Отговор
    Човека който е писал с псевдоним "обичам демокрацията" се е изразил много ясно и точно.Тия копелета в парламента наред с подупечните им олигарси в момента в който стане горещо тука наистина ще отлетят в неизвестна посока а престъпния военен съюз НАТО ще ни остави да се оправяме сами или пък ще окаже някаква пословична малка помощ но чак след като някой дойде тука и разруши държавата ни.ДОЛУ НАТО ВЪН НА АМЕРИКАНСКИТЕ БАЗИ И ВЪН НА ЕС.Русия е единствената държава която може да ни помогне.Целта на САЩ е да дестабилизират и да исрямизират ЕВРОПА.Забелязвате ли че атентати сатвата единствено и само на територията на Европа а не на територията на САЩ защо ли??Всичко това е много добре режисирано и се осъществява с подкрепата на европейските правителства като народите на Европа със замъглени очи от високия си стандарт на живот не обръщат внимание на това което им се готви.В момента в СИРИЯ единствените които се борят срещу джихадистите са Русия и сирийската армия.Останалите държави включително и сащ не правят нищо там напротив те поддържат терористите а тиражират по добре платените си подкупни медии по целия свят че УЖ ПРАВЯТ НЕЩО.