2 Декември, 2016 14:32 2 977 3

Хокинг: Живеем в най-опасното време за планетата

  • стивън хокинг-
  • планета-
  • земя-
  • опасно-
  • време

Трябва да рушим бариерите, а не да издигаме такива, заяви физикът

Хокинг: Живеем в най-опасното време за планетата - 1
Снимка: БТА/ AP

Живеем в най-опасното време за нашата планета Земя. Това заяви британският физик Стивън Хокинг пред „Гардиън“.

„Сега имаме технологията, която може да унищожи планетата, на която живеем. Не сме развили способността да избегнем това, обаче“, подчерта един от красивите умове на нашето време.

„Може би след няколкостотин години ще имаме човешки колонии сред звездите, но в момента имаме само една планета, и трябва да работим заедно да я пазим“, заяви Стивън Хокинг.

Той е един от хардлайнерите на тезата, че в даден момент Земята ще бъде унищожена и за да оцелее човешкият вид, то той трябва да колонизира други планети.

Хокинг заяви, че за да бъде избегнат сценария от унищожаване на планетата ни сега, то ние трябва „да съборим, а не да строим бариери помежду си“.

Ученият коментира и проведените избори в Съединените американски щати и референдумът във Великобритания. Според него това е бил гневен вот на хората, които са били изоставени от своите политически лидери.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 тошибиян

    1 6 Отговор
    луд на кубик степен
  • 2 Мършата

    1 4 Отговор
    На тоя да му направим два броя на северното и южното полукълбо гигантско надувно чучело, което да плаши извънземните, ако дойдат! Може и на Българската Мадона, дали от визията от песента му "антигерой" или "тропето" обаче, разположени в Папуа Нова Гвинея и Заир!
  • 3 гочето

    0 0 Отговор
    Що бе кво лошо казва човека? Що реагирате така тъпанарски и комплексарски...а...?
Новини по държави: