Last news in Fakti

2 Декември, 2016 15:15 6 063 11

Ердоган: Продавайте долари. Ще унищожим нечия игра

  • реджеп ердоган-
  • долари-
  • турция

Притеснения относно падането на стойността на турската валута

Турският президент Реджеп Ердоган призова турците да започнат да обменят долари за турски лири и злато, съобщи „Хюриет“.

След неговата изказване турската лира достигна ново дъно в стойността си спрямо американския долар.

„Тези, които пазят чужда валута под матраците си, трябва да дойдат и да я обменят за турски лири и злато. Това действие ще навреди на играта на някои хора. Не се притеснявайте. Заедно ще унищожим тази игра. Видяхме такива неща през 2007 и 2008 г. Тогава казах, че проблемите няма да се отразят на Турция. Сега казвам същото. Проблемите няма да ни засегнат“, заяви Ердоган. Той визира спадащия курс на турската валута спрямо долара и еврото.

„Ще отворим пътя за инвеститори с ниски лихвени проценти. Нямаме избор, освен намаляване на лихвените проценти. Високите лихви са добри само за финансовия сектор“, заяви Ердоган.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 долара

    14 1 Отговор
    ей тоя и от финанси разбира много!
    почва да му пари под краката май?
    народа иска да поддържа стандарт на живот, а той само с обещания не става!
    тази непредвидима политика няма да доведе до нищо добро

    Коментиран от #3

  • 2 onq s konq

    10 4 Отговор
    Бедния турчин не го слуша,защото няма долари/под дюшека,над дюшека и изобщо/.Богатия турчин също не го слуша,защото за да стане богат,явно има нещо в главата си.Е на кого говори Ердоган?...се пита в загадката:)
  • 3 кроко

    1 3 Отговор

    До коментар #1 от "долара":

    Зависи до колко могат да се самоиздържат, а не е като да не могат.
  • 4 ЦветнотоЗелеОтБурса

    2 2 Отговор
    Машала Ердоган, ашколсун
  • 5 гост

    8 1 Отговор
    Сега се очаква и Местан да призове неговите лумпени да купуват Турски лири, но тиквочите могат да напазаруват за да му се харесат.
  • 6 ХАСАН

    0 2 Отговор
    Голям лидер!!!браво!!само като гледам нашите-малееее-бозаа
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Димитър

    3 0 Отговор
    Голям лидер, майко мила . Само като гледам как влачи Турция към разпад. Когато седна на трона страната бе вдна от най-бързо развиващите се икономики, а сега продавайте си златото 😁😂😃😄😅 голям бизнес гений е тоя смешник. Почвам да се питам дали е ходил на училище или е играл на топчета 😁😂😃😃😄
  • 9 ХАСАН

    2 3 Отговор
    Ама подписа за тръбата--сега цяла Южна Европа ще плаща комисиоони за газта!! Когато гръцко,италианско,немско ,българско,сръпско семейство включи газта ще плаща пенсията на турчина!! Ей затова Ердоган яде пердах от Запада!!
  • 10 Българина

    4 0 Отговор
    Хасане що не вървиш при него а седиш по турски в България и даваш акъл.Подписал за тръбата защото Европейските п...ли не дадоха на България да я построи не че Ердоган е голям ,всичко зависи от Русия.А докато има прости резняци и Ердоган ще прави каквото си иска
  • 11 Димитър

    0 0 Отговор
    Хасане, решението за газ не е на Ердоган то е на Путин. Горвото търси своят път към Европа, като не е през България ще е през Турция. Не е решение на Султана успокой се
Новини по държави: