Last news in Fakti

3 Декември, 2016 08:14 2 288 0

Стивън Хокинг беше хоспитализиран в Рим

  • стивън хокинг-
  • хоспитализиран-
  • болница-
  • рим-
  • здраве-
  • учен

Състоянието му е стабилно

Стивън Хокинг беше хоспитализиран в Рим - 1
Снимка: БТА/ AP

Британският учен Стивън Хокинг е бил хоспитализиран в болница в италианската столица Рим, съобщи „Дейли експрес“.

Източник заяви пред изданието, че състоянието на физика не е сериозно, но е бил приет в лечебното заведение като предпазна мярка. Той посочи също така, че „ситуацията е под контрол“.

Стивън Хокинг е на едноседмично посещение в Рим, за да участва на конференция на Папската академия на науките. В понеделник той се срещна с папа Франциск във Ватикана.

Сега британецът е настанен в болница „Джемели“ - известна и като официалната болница на папата. От екипи на Хокинг обявиха, че очакват днес да се завърне във Великобритания.

Хокинг – един от най-брилянтните умове на нашето време – страда от амиотрофична латерална склероза. Въпреки това не спира научната си дейност.

Той е сред най-дълго живелите с това заболяване, познати на медицината. От 1985 г. използва специален апарат, за да говори. Компютърът, инсталиран в инвалидната му количка, му позволява освен да говори, да пише статии, други текстове, да ползва интернет и електронна поща.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: