Last news in Fakti

3 Декември, 2016 12:57 1 403 0

Телата на загиналите футболисти бяха транспортирани в Бразилия

  • чапекоензе-
  • тела-
  • самолет-
  • бразилия-
  • футболисти-
  • трагедия

Ковчезите бяха транспортирани със самолет на бразилските ВВС

Телата на загиналите футболисти бяха транспортирани в Бразилия - 1
Снимки: БТА/ XINHUA

Телата на загиналите футболисти на Чапекоензе бяха транспортирани в Бразилия със самолет на военновъздушните сили на страната, съобщиха местните медии.

Бразилският президент Мишел Темер посрещна самолета на летището. Очаква се повече от 100 000 души да се съберат на церемонията на стадиона на тима, на която ще бъдат почетени играчите.

Деветнадесет от загиналите на борда на самолета бяха футболисти на бразилския отбор.

Факти.бг припомня, че чартърен полет на авиопревозвача „ЛаМиа“ - с футболния отбор на бразилския Чапекоензе на борда – се разби близо до град Меделин. Оцеляха само шестима души.

Малко преди да кацне – по време на захода към летището – пилотът информирал кулата, че има проблем с електричеството. Разследването продължава, а основната теория за причината за трагичния инцидент е липса на гориво.

Телата на загиналите футболисти бяха транспортирани в Бразилия


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: