Last news in Fakti

3 Декември, 2016 14:24 3 193 8

Кървав атентат разтърси Мосул

  • ирак-
  • мосул-
  • атентат
Кървав атентат разтърси Мосул - 1

Най – малко 24 души са загинали при самоубийствен атентат с камион – цистерна. Свидетели разказват и за десетки ранени, съобщава АП.

Агенцията се позовава на местни медии. От Ислямска държава поеха отговорност за атентата.

В разпространено съобщение се посочва, че член на групировката се е взривил с камион цистерна в източната част на иракския град Мосул.

Атентатът е извършен в контролирания от правителствените войски източния жилищен район Кадисия 2. Нападението е отмъщение за това, че местите жители сътрудничат на военните.

От 17 октомври в Мосул е в ход операция на иракските военни за освобождаване на града от терористите, които го завладяха през 2014 година.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 111

    7 0 Отговор
    Когато пишете за Алепо - армията се бие с бунтовниците, когато е за Мосул - вече с терористите! Смешен двоен стандарт, а отрепките са едни и същи!
  • 2 БЛАГОДАТ

    5 0 Отговор
    Свобода, НАТОвски войски, гарантирана демокрация, стабилна икономика, висок жизнен стандарт, ГАНТРАН МИР, и човешки права - КОГА и в БЪЛГАРИЯ ще дочакаме такъв живот като в ИРАК?
  • 3 Трол

    6 0 Отговор
    А къде е онзи козяшки трол Деса-Стоян-ТО? Който ни обясняваше как сащианската каолиция ще превземе на един дъх Мосул? Що не се сбажда с изцапаната устичка? 30 000 започнаха настъплението срещу останали в града 5000 мюслита. Сега казват, че настъпващите се увеличили на 60-80 000, че и турците помагат с артлерия, кюрди разни се мотат! И кво става, за месец превзели един източен квартал, но на показаната карта Мосул е в червен квадрат, което според легендата показв, че е превзет! Къде си ма Десо, да ни обясниш кво става? Пък и тук няма рашъни, които да се бъркат или да цирикат за мирни жертви. Айде бе тролче, заслужи си центовете!

    Коментиран от #4

  • 4 стоян георгиев

    0 6 Отговор

    До коментар #3 от "Трол":

    превзети са не е един а доста източни квартали в мосул и то за около месец след началото на операцията ,както и зоната от градчета около града.за разлика от алепо дето воюват иранци,хизбула ,руснаци и асадисти,мосул основно се освобождава от иракската армия .освен това около града се направиха няколко лагера и там се приемат бежанците от града и се обезпечават нещо дето загрижения асад и руснаците в алеоп не са направили странно защо?та казано в обобщение за месец в мосу се свърши толкова колкото в алепо не можа да стане за година и половина,затова и идилци сега отмъщават :)!

    Коментиран от #5, #6

  • 5 Трол

    6 0 Отговор

    До коментар #4 от "стоян георгиев":

    Превзет ли е Мосул? Не! Какво твърдеше ти-че ще го превземат за нула време. Стана ли както твърдеше ти? Не! Какво означава това? Че плещиш само глупости! Това са фактите, твоето е бля,бля,бля!

    Коментиран от #8

  • 6 Конфуций

    2 1 Отговор

    До коментар #4 от "стоян георгиев":

    Кой сравнява Мосул с Алепо? Значи си лаик и няма смисъл да се спори с теб.
  • 7 Kcaniba

    0 0 Отговор
    Първо на първо да определим и да се разберем!!!
    - Мосул е Ирак , т.е. демократична държава освободена от тиранина Саддам Хусейн, от петрола, от държавният си резерв, историческите си ценности! Освободена и демократичирана от САЩ
    - Муслимските воини всички са джихадисти, исляяямисти и наемници, ноо едните са по-тъмно зелените!!!))))
    - Сирия е подкрепяна от Русия, т.е. автоматично това е агресия!!!
    Руска агресия!!!
  • 8 стоян георгиев

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "Трол":

    не е превзет ,но е се превзема в момента ,което ще доведе до превземането му.ти така обясняваше и за фалуджа ,но колкото и да не ти се ще в мосул ще стане същото.
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Русия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Афганистан, Новини Албания