1 072 4

Доживотен затвор за шофьорите – убийци във Великобритания

Венцислав Михайлов

Шофьорите, които са причинили смърт чрез своето опасно и необмислено шофиране, са заплашени от доживотен затвор, съобщи Би Би Си.

Това предвиждат мерките, разработени от правителството на Тереза Мей, за ограничаване на катастрофите, причинени от бързо и необмислено шофиране по пътищата на Острова.

През 2015 г. средната продължителност на присъдите за смърт на пътя е била малко под четири години.

Шофьорите, които са причини смърт заради злоупотребата с алкохол или лекарства, така и заради превишена скорост и улични гонки, са заплашени вече от сурови наказания, пише и в. „Гардиън“.

Властите смятат да налагат и по-сурови наказания за шофьори, които не използват хендс фри. Глобата скача до 200 лири и се отнемат шест точки от талона.

Адвокати все пак призоваха за прецизиране на текстовете. Най-тежките наказания да се налагат за рецидивисти, които многократно са показали, че не спазват нормите на закона.

Великобритания


Още по темата

 • Анонимните убийци

  Анонимните убийци

  Преди няколко дни американски самолети избиха десетки цивилни в афганистанската провинция Кундуз. Тези хора не загинаха в някаква война, а станаха ...
  12.12.2016
  1 573
  10

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • законен
  Отговор
  1 16:25  04.12.16
  Няма да стане нито със затвор , нито дори със смъртно наказание . Най-големите идиоти са твърдо убедени , че на тях няма да се случи или някак си ще се измъкнат между капките , а повечето даже не мислят , правят каквото си щът , а като стане белята почват да кършат ръце и да обясняват колко съжалявали , чунким някой му пука за тяхното съжаление . Просто хората трябва да се махнат от волана и това ще стане до 10-15 г. максимум и задръстванията ще спаднат поне два-три пъти , а катастрофите практически ще изчезнат .

  Коментиран от #3, #4

 • име на гост
  Отговор
  2 16:35  04.12.16
  Пак статия от съчинение по картинка! Господин Михайлов, за нарушение на правилата за движение в Англия се дават точки, а не се отнемат такива. Освен това, там няма талони към шофьорската книжка, а има електронно досие към DVLA. Не пишете просто за да запълвате място ако претендирате да сте журналисти.
 • Morgoth
  Отговор
  3 16:38  04.12.16

  До коментар #1 от "законен":

  Повече от 10-15 години ще отнеме, софтуера скоро ще бъде достатъчно добър, но следват правните проблеми. Кой носи отговорност за смърт поради бъгове? Как машината ще избере, ако не вижда друг вариант освен да блъсне пешеходец или да се удари някъде рискувайки живота на пътниците? Има и други интересни казуси. А и неразумно пресичащите пешеходци няма да бъдат роботизирани скоро.
 • кроко
  Отговор
  4 09:40  05.12.16

  До коментар #1 от "законен":

  Абе щом до сега е ставало, значи и от сега на татък ще става. Много правилно разсъжадват нагличаните, особенно в частта за рецидивистите. При тях съдебната система работи и като видят че се увеличават дадени нарушения, значи наказанията за тях са малки, увеличават наказанието и със сигурност ще има ефект. При нас и доживотен затвор да заложат като наказание, файда йок щото ако имаш пари съда все ще намери как да изкара убития от теб виновен.

Напиши коментар:


Публикувай