Last news in Fakti

5 Декември, 2016 07:45 1 060 0

Вече сме глобални

  • многостранни-
  • хавиер солана-
  • сета-
  • ес-
  • глобализъм
Вече сме глобални - 1

Светът е отвъд времената на затворените граници и едностранните решения. Вече сме се глобализирали. Сега се нуждаем от глобални правила, осигуряващи икономическа и финансова стабилност, а също така мир и сигурност.

Това заяви в анализа за „Project Syndicate“ бившият генерален секретар на НАТО Хавиер Солана.

Въпреки многото предизвикателства пред които е изправен, ЕС не само доказа ролята си на крайъгълен камък на международния ред, но и отстоя голямото значение на глобалното виждане и лидерство, приложени чрез дипломация и интелигентна многостранност. И сега, повече от всякога, тя е урок, който не можем да си позволим да пренебрегнем.

Project Syndicate е най-големият по мащаб източник на коментари. Читателите на Факти.бг имат възможност да се докоснат до анализите и коментарите, както до мненията на европейски и световни лидери в различните области, политици, нобелови лауреати и граждански активисти по важните за света проблеми.

Четете пълния текст на коментара на Хавиер Солана във Факти.бг.!


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА