1 891 2

Петима украински полицаи убити от приятелски огън

Приятелски огън по време на операция за залавянето на крадци

Снимка: БТА/ AP
Снимка: БТА/ AP
Денис Джамбазов

Петима украински полицаи бяха убити при приятелски огън от свои колеги, помислили ги за крадци, съобщиха местните медии.

От вътрешното министерство на страната потвърдиха за инцидента, а президентът Петро Порошенко призова да бъдат разследвани причините за тази трагедия.

Инцидентът е станал в малко градче, намиращо се на близо 28 километра източно от столицата Киев.

Силите за сигурност са провеждали операция за залавянето на престъпници. Двама криминалисти под прикритие наблюдавали сграда, докато специалните полицейски сили се подготвяли да я щурмуват.

Заради злощастна серия от събития, обаче, се е стигнало до приятелския огън. В една от постройките наблизо се задействала алармата за крадци. На място пристигнали трима служители на Държавната служба за охрана – отговаряща за имота – които задържали двамата криминалисти под прикритие.

Полицаите от специалното звено обаче помислили, че трима крадци са задържали двамата им колеги и открили огън. При престрелката между двете страни са загинали петима – двамата полицаи под прикритие, двама от пристигналите на място заради включената аларма, и един спецполицай.

Истинските крадци успели да се измъкнат от мястото на престрелката, но по-късно са били заловени от силите за сигурност.

Украйна


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Kcaniba
  Отговор
  1 19:17  04.12.16
  a 10 000 украински жени и деца убити от украински военни от 2014-2016 в Донецки Луганск!!! Пак ли се водят - жертви на приятелски огън???!!!
 • 681
  Отговор
  2 19:17  04.12.16
  Модела "Бели брези" от 14.01.1994!

Напиши коментар:


Публикувай