5 Декември, 2016 09:34 3 084 4

Тръмп започна с крошетата по Китай

  • доналд тръмп-
  • крошетата-
  • китай

Тежки критики от страна на новия президент на САЩ

Тръмп започна с крошетата по Китай - 1
Снимка: БТА/АP

Новият президент на САЩ Доналд Тръмп направи серия от коментари срещу Китай в социалните мрежи, съобщи Би Би Си.

В тях той критикува Пекин за неговата валутна политика. Има критики и срещу действията на Китай в Южнокитайско море. В предизборната си кампания Тръмп обеща, че ще поеме по-твърд курс спрямо Пекин.

„Дали в Китай ни питаха, дали е добре да девалвират валутата си (затруднявайки конкуренцията за нашите компании) , да облагат продуктите ни с тежки данъци и да строят голям военен комплекс. Не мисля“, написа Тръмп в Twitter.

През миналата седмица Тръмп предизвика дипломатически скандал с Китай, след като проведе директен телефонен разговор с президента на Тайван. Американски дипломати вече посъветваха Тръмп да се въздържа от подобни действия.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 tost

    7 1 Отговор
    Явно Тръмп е гледал много американски филми,но действителноста е различна от филмовата индустрия (Виетнам,Авганистан,Ирак а сега и Сирия)
  • 2 незнайко

    8 4 Отговор
    Защо трябва Китай да пита САЩ. Той си мисли, че света е техен. Сега ще разбере "Кон боб яде ли". Сащ защо правят емгарго към Русия? Това се нарича популизъм.

    Коментиран от #4

  • 3 onq s konq

    2 2 Отговор
    Не може Русия да е доволна от избора на Тръмп,лично Путин да каже за него че е "умен човек" и въпреки това да валят разни критики към действията му.СЛАВА РОССИИ,СЛАВА АМЕРИКИ!
  • 4 BMW

    2 1 Отговор

    До коментар #2 от "незнайко":

    САЩ и ЕС наложиха санкции на Русия заради действията в Украйна .