5 Декември, 2016 12:48 19 796 48

Втори изтребител падна от "Адмирал Кузнецов"

  • адмирал кузнецов-
  • изтребител

Информацията беше потвърдена от руското министерство на отбраната

По-малко от три седмици, след като изгуби „МиГ-29“, втори изтребител падна от борда на самолетоносача „Адмирал Кузнецов“.

За инцидента съобщи журналистът Дейвид Ценциоти в своя блог The Aviationist. По данни на репортера машина Су-33 е паднала във водите на Средиземно море при рутинно кацане на борда на руския самолетоносач.

Изтребителят е катастрофирал при второто си захождане към палубата за кацане. Според информацията при ясно време, видимост 10 километра и вълнение 4 бала. Пилотът е успял да се катапултира и минути по-късно бил е прибран на борда на „Адмирал Кузнецов“ от спасителен хеликоптер.

Информацията беше потвърдена от руското министерство на отбраната. „След изпълнение на бойна задача над Сирия изтребител „Су-33“ не успя да завърши успешно кацането си на палубата на „Адмирал Кузнецов“, се казва в съобщението от Москва.

Подобен инцидент вече беше потвърден на 14 ноември, когато „МиГ-29“ излетя от самолетоносача в посока Сирия, но трябваше да се върне заради технически проблем. Кацането му обаче не протече по план и машината падна от борда в Средиземно море. Пилотът се отърва без травми.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 стоян георгиев

    33 28 Отговор
    дано само да не аварира тежко някои от руските кораби щото ще предизвика сериозна екокатастрофа в средиземно море,а като ги гледам риска е съвсем реален.
  • 2 Атаклъ

    39 14 Отговор
    Що няма коментари тук, редовните тролове да не са в почивка или още не могат да се изходят по въпроса?С, сетих се, още ги няма опорните точки

    Коментиран от #15, #37

  • 3 Ал Купоне

    32 18 Отговор
    Обамката е виновен, няма начин !

    Коментиран от #4

  • 4 47 копейки

    31 15 Отговор

    До коментар #3 от "Ал Купоне":

    И Сорос,не го забравяй!
  • 5 Пеньо

    53 18 Отговор
    Винаги съм твърдял, че никой не може да свали толкова руски самолети, колкото самите руснаци.
  • 6 jambazina

    36 14 Отговор
    Самолетоносачите определено не са им силата на рашките
  • 7 Ф 16

    30 27 Отговор
    Американски г.золизници.....

    Коментиран от #10

  • 8 Су 33

    11 14 Отговор
    Шшшшц , плююх !
  • 9 раптор

    36 6 Отговор
    Тоя самолетоносаче е доста куц кон, не само е единствен, но и има много кофти конструкция, пистата е по къса и извита, за разлика от американските самолетоносачи.
    Истината е, че военната доктрина на руснаците залага на силен подводен флот, но не и на самолетоносачи, за това се случват и тези инциденти, явно казането и излитането е доста трудно от това недоразумение.

    Коментиран от #19, #20

  • 10 Косьо Босьо

    17 21 Отговор

    До коментар #7 от "Ф 16":

    Прочетох всички коментари и не видях някой да е писал нещо за Америка ! Значи според теб всички които не лижат руски дупета са американски г.золизници ? Но по същата тази твоя логика став ясно , че ти си руски г.золизник ! Така ли да ги разбираме нещата ?
  • 11 onq s konq

    18 18 Отговор
    Дълбоката идея на руснаците е да види света как си трошат самолетите без да им мигне окото ,което си е демонстрация на "ДЕНГИ ЕСТЬ И Мы НАВСЕГДА БУДЕМ ИВАН ИВАНИЧ" въпреки ембаргото.
  • 12 аххаха

    23 12 Отговор
    Че те си падат и от американски самолетноачи.Какво значение има дали задника дето полизвате е руски или американски? Може би си мислите,че изглеждате cool Е колко па cool може да изглежда един лизач на задници :D

    Коментиран от #14, #16

  • 13 трололюбец

    17 18 Отговор
    Смех , голееееем смех , с тоя темп ако се задържат още два-три месеца отидоха поне две ескадрили , а никой даже не не стреля по тях , ами ако беше под обстрел , както е в "нормална" бойна обстановка ?
  • 14 трололюбец

    13 13 Отговор

    До коментар #12 от "аххаха":

    А да покажеш колко , къде, кога и за колко време ? Нали се сещаш , че всичко това се снима отгоре ,иначе руснаците никога няма да си признаят и няма да пропуснат да "коментират" всеки американски инцидент

    Коментиран от #39

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 трололюбец

    14 12 Отговор

    До коментар #12 от "аххаха":

    И нали ти е ясно , че при съотношението кацания излитания на руски и американски самолетоносачи , на тия двата трябва да се падат поне 2000 (две хиляди) американски , демек това няма да стане и след 100 години .
  • 17 гост

    15 14 Отговор
    Според разследващи причина за инцидента е гъстата черна мъгла около пистата.
  • 18 Morgoth

    23 7 Отговор
    Фирата е част от тренировката. Русия има много малък опит със самолетоносачите.
    Да се оправят - имат бол пари за самолетоносач, ще намерят и за падащи самолети :)
  • 19 mediator37

    29 1 Отговор

    До коментар #9 от "раптор":

    Това е единственият самолетоносач в света за тежки фронтови изтребители и с това руснаците много се гордеят, защото другите действително са за леки изтребители. Спорно е дали МиГ-29К е тежък но да речем, за Су-33 беспорно е тежък изтребител.
    Вижда се, че не случайно останалият свят ползва за палубна авиация леки изтребители.
    Аз за тоя МиГ-29К, който падна, мисля, че щом е имал техн. проблем и не е могъл да изпълни мисията си, т.е. да се освободи от полезния товар (гориво, бомби, ракети), също се е върнал прекалено тежък и това е проблемът. Даже изхвърлят гориво за да станат леки при кацане. Само можем да предполагаме. Но масата при излитане е една, а масата при кацане трябва да е много по-малка по принцип при палубната авиация.
  • 20 стратокастър

    17 17 Отговор

    До коментар #9 от "раптор":

    Не че е къса и извита пистата , а пушека е много голям и пилотите не успяват да се прицелят добре!
  • 21 Явертъуиопч

    14 23 Отговор
    Лелеее, ушанките скоро ще останат без самолети. Предполагам че Исл.държава вече е проникнала на самолетоносача.

    Коментиран от #22

  • 22 дида

    11 5 Отговор

    До коментар #21 от "Явертъуиопч":

    кИРЧО, НЕ ТАКА МАМА.
  • 23 hahaha

    6 18 Отговор
    Teq Rusnaci sa Pulen smqh... samo kadeto nie Bulgarite gi imame za golqma rabota... ostavi tva te si gubqt i Suvalkite v kosmusa sega i istrebitelite v moreto, a ot celiq EDIN samoletonosach koito imat kak oshte pluva se chudq :D
  • 24 Жечо

    10 13 Отговор
    Добри авиатори,не могат да улучат самолетоносача!
  • 25 mediator37

    23 2 Отговор
    По два начина излита палубната авиация:
    1. С катапулт, както е при американските самолетоносачи;
    2. С трамплин- както е при Адмирал Кузнецов.
    Дори тип Хариър, не излитат вертикално, а с катапулт за да пестят гориво за мисията.
    Тази извитата, леко издигната писта на Адмирал Кузнецов се нарича трамплин.
    Проблемът при катапултите, които на американските самолетоносачи клас Нимиц са 4 броя, е че изискват голяма енергия за презареждането. Адмирал Кузнецов не е с ядрени реактори, а е на дизел, няма възможност да предостави такава огромна енергия за кратко време и да зарежда катапулти. Ето защо самолетите на Адмирал Кузнецов излитат от трамплин, а не от катапулт.

    Коментиран от #27, #45

  • 26 Ф16

    27 14 Отговор
    Това е Българското ,,То"" плюе на ляво и на дясно Русия,Държавата която колкото и да е далече от нас политически, винаги Руския народ ще ни подаде ръка когато е нужно.,,То"та погледнете и се учете от страни като Гърция,Сърбия на който Русия е помагала и те вечно са и благодарни.Та Идола на който се кланяте има много по голям опит от Русия за разпалване и водене на обиржийски войни и конфликти..
  • 27 раптор

    16 15 Отговор

    До коментар #25 от "mediator37":

    Явно черните кълбета дим от дизеловите двигатели са причината за намалената видимост при кацане и излитане!
    Самолетоносач без ядрен двигател в днешно време е нелепо!
    Жалко за руските летци, принудени са да работят в огромен риск при тези обстоятелства, но на руските генерали никога не им е пукало за хората, така, че за тях това не е проблем!

    Коментиран от #46

  • 28 Крилья Советов

    16 7 Отговор
    Онзи ден някой беше пуснал линк към книжка точно за американските подводници и технологичният пробив, който руснаците правят. И доста ясно е казано защо Русия остава с един самолетоносач - няма пари! Някой тябва да го построи и финансира, а самолетоносачът е скъпа инвестиция. Не забравяйте, че Русия непрекъснато водеше икономически войни през целия 20-ти век и в първите 17 години от 21-ви век. Това изчерпва страната и възможностите нещо да се създава и строи. Няма как непрекъснато да ви налагат санкции, да ви спират финансирането и да разполагате с огромни финанси. Държите се, е, някои, като к...ви, които ви обясняват защо няма да излязат с вас - нямате БМВ, Ауди, Мерцедес...

    Що се отнася до инцидента, мога да кажа, че това винаги има риск да се случи.
    И руските "тролове", които липсвали на някого - не съм трол, не получавам пари за коментарите си, просто имам убедена позиция на симпатии към РФ. Освен това - спях! :-)
  • 29 Трол

    26 9 Отговор
    Браво на козяшките колеги! Ударно заработват центчета. А къде бяха да коментират повредата на най-новия английски разрушител Дънкан, повредил се след, като цели два дни следеше руския самолетоносач? Къде бяха да коментират двете излизания от пристанището на най-новия американски боен кораб Зъмуалд и след няколко мили прибран от влекачи. Третия път стигна Панамския канал и пак повреда-виновни били панамските щурмани. Що не коментирате люпенето на стелт покритието на Ф22, които участват в мисии в Сирия? Виновен бил климата в Сирия. Хайде смейте се на тези събития и тренирайте остроумието си. Ще го направите ама на най...! От Козяк ще ви резнат наддницата и ще ви дръпнат ушенцата! Смелчаги!
  • 30 гого

    8 4 Отговор
    Дали си ги събират после !? Изваждат ли ги тези самолети !?!?!
  • 31 Да го кажем направо

    17 3 Отговор
    Гледам Стоянчо яко се радва...радвай се ТО....радвай се-това е от малкото поводи на дребните либерални душици за радост...Те рашаните са се оправяли и при по-големи неудачи-ама ние как ще се оправиме сьс такива като теб.......
  • 32 БАЙ ГАН4О

    13 1 Отговор
    Абе що не си пасете патките на село.ами сте тръгнали да остроумничите
  • 33 ЩракайМишкатаДоОткат

    12 2 Отговор
    Вместо да се правите на мъже и да коментирате колко сте вещи по темата, що не седнете да играете играта Air Conflicts, може да си изберете дали сте нацист, американец или от червената армия. За всеки има по нещо.
  • 34 jambazina

    14 3 Отговор
    Ням нужда да се обръща темата на руснаци с/у американци и дрън дрън, тия инциденти си стават навсякъде по света където има ВВС.

    Фрапиращо е обаче една и съща грешка през две седмици.

    Вероятно част от екипажа вече пътува за Сибир.
  • 35 дедо Шишарко

    6 9 Отговор
    А бе много и къси самолетоносачите!

    Коментиран от #44

  • 36 рес еоод

    13 4 Отговор
    НОРМАЛНО ВОЙНА Е
  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 Asdfghjklpoiuytrewq

    6 11 Отговор
    Пълен тотален т...к.
  • 39 гилотината

    2 1 Отговор

    До коментар #14 от "трололюбец":

    Е питаи google бе.
  • 40 Нов чо

    5 16 Отговор
    Да си сложат оградки там - мантинеки, нещо ! Ех начи !
  • 41 ооооооо

    8 10 Отговор
    тия пироти-пияндета ще изпотрошат и самолетоносача-въглищар. пуши като циганско кюмбе.
  • 42 123456

    7 9 Отговор
    Мурзилките да си признаят, че Кузнецов кара на въглища.
  • 43 МАК

    12 4 Отговор
    Стига с тези самолетоносачи бе. И американците вече ревизират стратегията си. Дали изобщо са необходими при съвременния бой. Руските Калибър ги накараха доста да се размислят. И техните са доста паднала маса вече. А по отношение на фаворизирането на руснаците от българите не е точно така. Обективната истина е, че арсенала, с който руснаците атакуваха в Сирия в голямата си част беше преди 1990г. Поне в началото. На НАТО им изтръпнаха зъбите като видяха с какво е трябвало да се сблъскат при евентуален военен конфликт в миналото. Те си знаеха де. Затова бяха напъните да провалят соца политически и успяха чрез оня предател Горбачов. Само че сега Русия се връща още по-силна, ако не по-силна от натовците, поне равностойна. То да не са само самолетите. Никой нищо не каза за ракетите. За останалите родове войски. Да не говорим за човешкия фактор. Те си знаят западняците за какво иде реч. Руснаците хич не са за подценяване. Ако не разбрахте какво стана, дори промениха политиката на САЩ чрез избирането на Тръмп. Ама не че Путин вдигнал телефона на някой да го изберат. Чрез военните си действия направиха американците смешни с техните напъни уж да борят Ид, пък всъщност да ги поддържат. Лъснаха пред целия свят и сега, за да излязат елегантно от батака избраха другия президент, не военолюбката Клинтън, за да може уж президента да ги изтегли от батака, завършвайки военните им мисии. Ако не сте прочели ИД вече била обявила война на Тръмп, чрез подготовка на терактове и т
  • 44 Еленския Балкан

    4 2 Отговор

    До коментар #35 от "дедо Шишарко":

    Ти пък и ти - на единия му бил къс самолетоносача, на другия - мек, та викаш голям проблем имат с вдигането на самолета?
  • 45 стратокастър

    2 2 Отговор

    До коментар #25 от "mediator37":

    Не е на дизел! горят в него стари гуми защото в средиземно море не ги хващат екологичните норми !!!
  • 46 стратокастър

    0 3 Отговор

    До коментар #27 от "раптор":

    "жените ще родят нови " Жуков!!!
  • 47 ПУТКИН

    3 1 Отговор
    Руските боклуци за нищо не стават! Иначе на приказки го докарват, то всичко им е като колите, каквито са им колите такива са им дамолетите и корабите и всичко!
  • 48 ПУТКИН

    1 0 Отговор
    Тея зеа а капът кът круши на есен хахаха!
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания