Last news in Fakti

5 Декември, 2016 13:11 1 493 0

Kуфар със 149 самоделни бомби в центъра на Атина

  • гърция-
  • атина-
  • молотов

Полицията откри куфар със 149 коктейла Молотов в центъра на Атина, съобщава гръцкото радио "Скай".

Куфарът е намерен в помещение за общо ползване в приземен етаж на сграда в централния квартал "Екзархия" в рамките на мащабна полицейска акция. Самоделните бомби са изпратени в лаборатория, където ще бъдат проверени за отпечатъци.

Полицията е вдигната под тревога заради предстоящото отбелязване на годишнина от убийството на Александрос Григоропулос. На 6 декември 2008 г. 15-годишният тийнейджър беше застрелян от полицията, което предизвика масови безредици.

Оттогава всяка година паметта на младежа се почита с демонстрации. Повечето от тях са съпроводени от сериозни сблъсъци с местната полиция.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: